DesPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,789%
Des

Година:

2020

Жанр:

драма, историски, криминалистички, трилер

Траење:

143 мин

Главни улоги:


Jonathan Coy
  >  Professor David Bowen
Neil Edmond
  >  Clerk of the Court
Cal MacAninch
  >  Neil Sinclair
Joel Morris
  >  Tim Wells
David Tennant
  >  Dennis Nilsen
Jason Watkins
  >  Brian Masters
Daniel Mays
  >  Peter Jay
Andy Jaye
  >  News Correspondent
Faye McKeever
  >  Linda Jay
Chanel Cresswell
  >  Lesley Mead
Ross Anderson
  >  Douglas Stewart
Oscar Salem
  >  Juan
Alex Bhat
  >  DS Jones

Опис:


Денис Нилсен убил многубројни деца и млади луѓе во својот стан од 1978 до 1983 без да биде откриен. Така било сè додека полицијата не добила поплаки од соседите кои велеле дека одводот бил затнат од останки од кожа и коски.
„Дес“ е триделна драма што се фокусира на еден од најзогласните случаи во криминалната историја на Обединетото Кралство, а тоа е случајот на серискиот убиец Денис Нилсен. Раскажана низ призмата на тројца луѓе - Денис Нилсен (Дејвид Тенант), главниот инспектор Питер Џеј (Даниел Мејс) и биографот Брајан Мастерс (Џејсон Воткинс) - серијата ги истражува личните и професионалните последици од доаѓањето во контакт со човек каков што е Нилсен. Нилсен убил голем број деца и млади луѓе во својот стан од 1978 до 1983. Тој не бил откриен пет години, а дури кога инспекторот Питер Џеј бил повикан на ул. Кранли Гарденс бр. 23 на 9 февруари 1983 да ги истражи човечките останки од месо и коски кои го затнале одводот, полицијата сфатила дека во своите раце има сериски убиец.
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • beogradski
    eXtreme member
    20.02.2021. 18:14
    Ok mini serija
  • Vilin
    eXtreme member
    16.10.2020. 14:39
    Serija je rađena prema biografskoj knjizi o Denisu Nilsenu i na osnovu izjava nekih od aktera. Razumeti razloge za počinjena ubistva je nemoguće, jer psihopata koji ih je počinio, vrlo vešto manipuliše svim učesnicima istrage i suđenja i jedino mu se do kraja odupire glavni detektiv istrage. Ubica je Izrazito inteligentan i narcisoidan lik, koji vrlo temeljno i dugoročno planira sve svoje postupke. Osim toga, za svoja ubistva je majstorski iskoristio ekonomsku krizu britanskog društva. David Tennant fenomenalan u ulozi psihopate-ubice.Vilin2020-10-16 14:52:05

{{message}}

{{item.title}}