The Widower

ТВ серија

драма, криминалистички, трилер (2013)

The Widower

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,4
The Widower

Година:

2013

Жанр:

драма, криминалистички, трилер

Траење:

60 мин

Главни улоги:


Kate Fleetwood
  >  Felicity Webster
Federay Holmes
  >  Jane Drumm
James Laurenson
  >  Brian Drumm
Reece Shearsmith
  >  Malcolm Webster
Juliet Alderice
  >  Margaret Drumm
Joanna Roth
  >  Trisha
Alex Ferns
  >  DCI Neil Thompson
Archie Panjabi
  >  Simone Banerjee
John Hannah
  >  DS Charlie Henry
Paul Blair
  >  DC Jarvis
Amelia Crowley
  >  Elizabeth Webster
James Doran
  >  Kevin Shearer
Scott Ainslie
  >  Rob
Frances Grey
  >  Janice
Roy Sampson
  >  David Orr

Опис:


Серијата ‘Вдовец’ е вистинита приказна за злогласниот убиец на жени Малколм Вебстер. Малколм се жени со низа жени, потоа се обидува да ги убие за да ги прикрие своите долгови и да ја уновчи нивната полиса за животно осигурување. По занимање е медицински техничар, наизглед совршен џентлмен. Артикулиран, пристоен и шармантен.

<<< СПОЈЛЕР >>>

Во 1993 година се жени со првата жена Клер Морис. Но година дена после венчавката од соништата, Клер е мртва – наводно жртва на трагична автомобилска несреќа. Никој тогаш не знаел дека Вебстер цело време во бракот на жената тајно ѝ давал седативи. Сакал постојано да биде уморна и поспана за да не го испитува за налудничавото трошење и сѐ поголемите долгови. Но доверителите го притискале и одлучил еднап засекогаш да ја замолчи жената. Ја убил преку исценирана автомобилска несреќа и го уновчил животното осигурување и така ги решил своите финансиски проблеми.

Четири години подоцна, пак сиромашниот Вебстер создава нов живот на Нов Зеланд. Има нова жена, Фелисити Драм и сентиментална приказна за радоста со наоѓање на љубов по втор пат после ‘трагична несреќа’ поради која останал без ‘саканата’ Клер. Но старите навики тешко исчезнуваат и кога треба да најде пари за куќа од соништата која неговата нова жена ја посакува, Вебстер се враќа на старите активности. Почнува на Фелисити да ѝ дава седативи. Кога тоа нема да ја одврати од желбата за нов дом, одлучува дека е време да ја снајде истата судбина како Клер. Но провидноста е на нејзина страна и Фелисити ја преживува втората автомобилска несреќа која ја исценирал Вебстер. Со таткото и сестрата, таа почнува да го истражува неговото минато во желба да ја дознае вистината за него. Поради прашања на полициската меродавност и недостаток на докази, никој не се обврзува на тврдењата на Фелисити и Вебстер исчезнува и почнува нов живот во Шкотска. Се чини дека е слободен повторно да нападне.

Како што одминува времето, Вебстер се додворува на згодна медицинска сестра Симоне Банерџи и на крајот ја освојува. Таа е богата и нема среќа во љубовта. Откако ќе ја извлече од несреќна врска, Вебстер безмилосно ја лаже дека боледува од леукемија за да предизвика нејзино сочувство. Вљубена и во желба на измамникот да му понуди подобра иднина, Симоне се согласува да се омажи за него, а не знае дека уште има жена и син на Нов Зеланд. Договараат датум за свадбата и Симоне во тестамент го назначува наследник Вебстер. Наизглед како романтичен гест, Вебстер, кој сега веќе го сака нејзиното богатство, планира Симоне да ја одведе на едрење по Атлантикот. Не знае дека сестрата на Фелисити, Џејн, неодамна се јавила на шкотската полиција за неговите постапки во Нов Зеланд и своите сомнежи во врска со таинствената смрт на Клер.
Итриот шкотски детектив Чарли Хенри одлучил да спречи Симоне да стане трета жртва на Вебстер, но поради правен проблем не може да ги открие своите сомнежи без цврсти докази. Тој е во трка со времето да го запре Вебстер пред да ја повреди Симоне. Но постојаната присутност на Хенри и упорната одлучост наскоро почнуваат да ја нервираат Симоне. Детективот сѐ повеќе ја иритира и поради тоа би можела да ги попречи неговите настојувања да ја заштити. Хенри на крајот наидува на ретко кога употребена правна директива, таканаречен Османов закон – закон според кој смее да ја извести Симоне за потенцијалната опасност која ја претставува нејзиниот иден сопруг. Соочен со сѐ поголеми докази против себе, Вебстер ќе го направи она што навикнал да го прави. Да победне од местото на најновиот злочин и да бега јужно од границата во родната Англија. После долга потрага, конечно ќе го фатат и обвинат. Во јули 2010, 17 години после смртта на Клер, тој е обвинет за низа злочини: убиство, обид за убиство и обид за бигамија. Осуден е на доживотен затвор со минимална казна од 30 години.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Gajtana
    Junior moderator
    04.07.2015. 19:48
    The Widower  (2013)








    Žanr: Krimi, Drama, Triler
    Jezik: Engleski
    Država: Velika Britanija
    Trajanje: 60 min

    Uloge: Kate Fleetwood, Federay Holmes, James Laurenson, Reece Shearsmith, Juliet Alderice





    Radnja filma:
    Serija "Udovac" istinita je priča o zloglasnom ubojici žena Malcolmu Websteru.
    Malcolm se ženi nizom žena, zatim ih pokuša ubiti da bi prikrio svoje dugove i
    unovčio njihovu policu životnog osiguranja. Po zanimanju je medicinski tehničar,
    naizgled savršeni džentlmen. Artikuliran, pristojan i šarmantan. Godine 1993.
    ženi se prvom ženom Claire Morris. No godinu poslije vjenčanja iz snova Claire
    je mrtva - navodno žrtva tragične automobilske nesreće. Nitko tada nije znao
    da je Webster cijelo vrijeme u braku ženi tajno davao sedative. Htio je da stalno
    bude umorna i pospana da ga ne bi ispitivala o sumanutom trošenju i sve većim
    dugovima. No vjerovnici su ga pritiskali i odlučio je jednom zauvijek ušutkati
    ženu. Ubio ju je insceniranom automobilskom nesrećom i unovčio životno osiguranje
    te tako riješio svoje financijske probleme.




    [tube]oOTtlHYdocI[/tube]







{{message}}

{{item.title}}