To nisi

ТВ серија

драма, историски, мистерија (2010)

To nisi

Оцена од корисниците
-
9,0
To nisi

Година:

2010

Жанр:

драма, историски, мистерија

Траење:

45 мин

Главни улоги:


Stelios Mainas
  >  Giorgis Petrakis
Evgenia Dimitropoulou
  >  Alexis
Evgenia Dimitropoulou
  >  Anna Petraki
Tasos Nousias
  >  Nikos Papadimitriou
Dina Mihailidou
  >  Sabina Aggelopoulou
Youlika Skafida
  >  Maria Petraki
Yannis Stankoglou
  >  Andreas Vandoulakis
Olga Damani
  >  Fotini Aggelopoulou (Old)
Emilios Chilakis
  >  Manolis Vandoulakis
Orfeas Avgoustidis
  >  Antonis Aggelopoulos
Nektarios Loukianos
  >  Dimitris Lemonias
Katerina Misichroni
  >  Ilektra Vlahaki
Alexandros Logothetis
  >  Kyritsis
Maria Protopappa
  >  Evgenia Kapatanaki
Manolis Hourdakis
  >  Thodoros Makridakis

Опис:


Serija Otok (eng."The Island", grč.„To Nisi“) nastala je na osnovu istoimene knjige, bestsellera 2009.godine, autorice Victorie Hislop, britanske književnice i novinarke. Njena ljubavna priča sa otoka imala je gotovo 850 000 čitatelja u Velikoj Britaniji, a knjiga se prodavala u preko 17 zemalja svijeta. Hollywood je autorici ponudio značajan iznos za ekranizaciju djela, ali ipak Victoria je odlučila da se serija snima u Grčkoj. Ipak, ponuda iz Hollywooda bila je zapanjujuća. Navodno, 25 miliona dolara Victoria je odbila naspram deset puta manjeg iznosa, od dva miliona, koliko joj ponudila grčka produkcijska kuća. „ Prirodno je bilo da se serija snima u Grčkoj, jer Spinalonga je dio njihove historije. Bila sam uključena godinu dana u cijeli projekat snimanja, od odabira reditelja, glumaca, kostima. Nikada nisam sumnjala u uspjeh serije. Znala sam da će biti podjednako velik kao i uspjeh koji je ostvarila knjiga, jer svi su bili srcem predani projektu. Čak su i mnogi mještani htjeli biti dio priče, dati svoj doprinos, pa se tako mnogi od njih pojavljuju kao statisti u seriji.“ – izjavila je autorica romana Victoria Hislop, čiji je prvjenac osvojio srca publike.

Zadatak da roman pretvorti u tv priču imala je scenaristkinja Mirella Papaoikonomou, koja je kreirala 26 epizoda, produkcijski složenih o čemu svjedoči i podatak da je u prosjeku po epizodi utoršeno 150 000 Eura. U seriji se pojavljuje 300 glumaca, a zaigrala su najpoznatija imena poput: Stelios Mainas, Katerina Lechou i Aimilios Cheilakis. Za sve uloge korišteno je preko 2000 kostima.
Glavna glumica

Glavnu ulogu, mladu Alexix, tumači grčka glumica Evgenia Dimitropoulou, koja je karijeru započela 2004.godine, a do danas ostvarila pojavljivanja u preko 13 serijskih i filmskih ostavrenja. Trenutno, zahvaljujući velikoj popularnosti koju je serija Otok zabilježila u Grčkoj, vrijedi za jednu od najtraženijih grčkih glumica mlađe generacije.

Serija "Otok" je priča o ljubavi i bolu, razdvojenosti i strahu. Riječ je o fikciji koja se temelji na istinitim događajima sa otoka Spinalonga, koji je u vrijeme Drugog svjetskog rata, te sve do 1954.godine, bio kolonija gubavaca. Serija interpretira istinite događaje i činjenice, a likovi svojom odličnom glumom savršeno bilježe svu historiju tog vremena i kraja, sa kojom se prožimaju uobičajene priče o ljubavi i odanosti, patnji i prevari, svojstvene ljudima i ljudskim sudbinama bez obzira na okolnosti koje breme vremena donese.
Radnja počinje u Londonu gdje glavni lik, Alexis Fielding, odlučna mlada žena želi da otrkije više o prošlosti svoje majke Sophie, iz perioda kada je živjela na Spinalongi, a koja je obavijena velom tajni. Alexisino istraživanje odvest će je na otok na kojem će joj stari porodični prijatelj ispričati historiju njenih predaka tri posljednje generacije.
 • Слично за гледање
 • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • icemaher
  Translator
  13.12.2011. 22:11


  Opis:

  Najgledanija grčka serija u 26 epizoda. Priča o ljubavi i patnji u vremenu Drugog svjetskog rata, razdvojenosti i strahu, nastala prema istinitim događajima sa otoka Spinalonga, kolonije gubavaca.
  Serija "Otok" (eng. "The Island", grč. "To Nisi") nastala je na osnovu istoimene knjige, bestselera iz 2009. godine, autorice Victorije Hislop, britanske književnice i novinarke. Njena ljubavna priča s otoka imala je gotovo 850 000 čitatelja u Velikoj Britaniji, a knjiga se prodavala u preko 17 zemalja svijeta. Iako je Hollywood autorici ponudio značajan iznos za ekranizaciju ovog djela, Victoria je odlučila da se serija snima u Grčkoj. Zadatak da roman pretvorti u TV priču imala je scenaristica Mirella Papaoikonomou, koja je kreirala 26 produkcijski vrlo složenih epizoda, o čemu svjedoči i podatak da je u prosjeku po epizodi utrošeno 150 000 eura. U seriji se pojavljuje čak 300 glumaca, a zaigrala su najpoznatija grčka imena kao što su Stelios Mainas, Katerina Lechou i Aimilios Cheilakis. Za sve uloge korišteno je preko 2000 kostima.
  Serija "Otok" priča je o ljubavi i bolu, razdvojenosti i strahu. Riječ je o fikciji koja se temelji na istinitim događajima na otoku Spinalonga. Otok Spinalonga u vrijeme Drugog svjetskog rata smatran je otokom gubavaca. Serija nas vodi kroz istinite događaje i činjenice, a likovi svojom odličnom glumom savršeno bilježe svu povijest toga kraja.


  IMDb     Wikipedia

  [TUBE]LJnD3qH9H1s[/TUBE]

  TITLOVI

  Pripremio: Mulder prijevodi-online.org

  Seriju nam prevodi koleginica: Beca011Clap icemaher2011-12-13 22:13:30