The Following
Оцена од корисниците
-
7,5
The Following

Година:

2013

Жанр:

драма, криминалистички, мистерија, трилер

Траење:

43 мин

Автори:

Kevin Williamson


Главни улоги:


Kevin Bacon
  >  Ryan Hardy
Shawn Ashmore
  >  Mike Weston
James Purefoy
  >  Joe Carroll
Jessica Stroup
  >  Max Hardy
Valorie Curry
  >  Emma Hill
Natalie Zea
  >  Claire Matthews
Zuleikha Robinson
  >  Gwen
Nico Tortorella
  >  Jacob Wells
Kyle Catlett
  >  Joey Matthews
Sam Underwood
  >  Luke
Sam Underwood
  >  Mark
Valerie Cruz
  >  Agent Gina Mendez
Annie Parisse
  >  Debra Parker
Connie Nielsen
  >  Lily Gray
Sam Underwood
  >  Mark

Опис:


ФБИ проценува дека моментално во САД живеат тристотини активни сериски убијци. Што би се случило да се поврзат и да почнат меѓусебно да комуницираат? Што ако можат да соработуваат и да се здружуваат? Што ако генијален и харизматичен, но психопатски ум ги обедини и создаде култ кој ја следи секоја негова заповед? Кога Џо Керол, злогласен сериски убиец осуден на смрт, ќе побегне, ФБИ го повикува поранешниот агент Рајан Харди како консултант на случајот. Иако се повлекол од јавноста, Харди е заслужен за апсењето на Керол во 2003 година откако Керол убил 14 студентки на кампусот на универзитетот во Вирџинија каде што предавал книжевност.

Харди знае сѐ за Керол. Тој го познава подобро од било кој. Можеби е единствен психолошки и интелектуално дораснат за Керол. Но Рајан Харди кој го решил случајот со Керол пред многу години, денеска веќе не постои. Харди носи физички и психички лузни произлезени од ловот на серискиот убиец и многу поминало откако последен пат работел на терен. Оваа нова истрага е негово искупување, негов повик во акција.
За разлика од првичната истрага пред многу години, Харди повеќе не одлучува. Тесно соработува со тимот на ФБИ кој го вклучува младиот и остроумен Мајк Вестон и стручњакот во ФБИ Дебра Паркер, која води истрага за Керол и неговите следбеници. Иако се чини дека Вестон го идолизира, повеќето во тимот сметаат дека од Харди имаат повеќе штета отколку корист. Но Харди ја докажува својата вредност кога ќе открие дека Керол потајно комуницирал со мрежата следбеници во надворешниот свет. Набргу станува очигледно дека планирал нешто повеќе од самото бегство од затворот. Истрагата на ФБИ го води Харди до поранешната сопруга на Керол и мајка на неговиот мал син. Харди ја моли неговата поранешна сопруга да му помогне да го предвидат следниот чекор на Керол. Напнатоста ќе порасне кога помагачите на Керол ќе ја грабнат жената која пред 10 години требало да биде негова последна жртва. Харди станува уште поодлучен да ја запре играта на Керол кога ќе сфати дека психопатот има намера да го заврши она што го започнал.

Напната, фасцинантна драма го следи Харди и ФБИ додека се соочуваат со предизвикот на постојано растечки број убиства во режија на пореметениот Керол, кој сонува за пишување роман со Харди како главен лик. Но бидејќи секој би можел да биде следбеник, како да знае кому да верува?

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (15)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Kneginja
    The Legend Of
    25.05.2015. 21:25



    3 sezona je prevedena, sean12 hvala za prevode uzdravlje



    Titlove mozete preuzeti OVDJE





  • wlaki86
    eXtreme member
    28.03.2015. 19:38
    [QUOTE=sean12]Ne komentiram seriju koju prevodim. Tko voli nek izvoli. A inače bih stavio komentar. Ma malo su uprskali. Samo toliko, ali nekima se ipak sviđa.[/QUOTE]

    Hvala.Majstore. ja ne stižem redovno da gledam ,pa ne mognem da ti se zahvalim ,ali vredi da se gleda zbog glumačke ekipe,videćemo na šta će da ispadne...Hvala još jednom.
  • sean12
    Master translator
    28.03.2015. 16:10
    Ne komentiram seriju koju prevodim. Tko voli nek izvoli. A inače bih stavio komentar. Ma malo su uprskali. Samo toliko, ali nekima se ipak sviđa.

{{message}}

{{item.title}}