SupernaturalPogledaj trailer!
Оцена од корисниците
Одлично!
8,692%
Supernatural

Година:

2005

Жанр:

драма, мистерија, фантазија, трилер, хорор

Траење:

44 мин

Автори:

Eric Kripke


Главни улоги:


Jensen Ackles
  >  Dean Winchester
Jared Padalecki
  >  Sam Winchester
Misha Collins
  >  Castiel
Mark Sheppard
  >  Crowley
Jim Beaver
  >  Bobby Singer
Ruth Connell
  >  Rowena
Osric Chau
  >  Kevin Tran
Curtis Armstrong
  >  Metatron
Samantha Smith
  >  Mary Winchester
Mark Pellegrino
  >  Lucifer
Rob Benedict
  >  Chuck Shurley
Jeffrey Dean Morgan
  >  John Winchester
Kim Rhodes
  >  Sheriff Jody Mills
Cindy Sampson
  >  Lisa Braeden
Genevieve Padalecki
  >  Ruby

Опис:


Po uzoru na uspješno spajanje elemenata drame i paranormalnog u seriji Smallville, nova uzbuđenja donosi putovanje u mračni svijet neobjašnjivog u seriji Supernatural. Praćeni krvavim tragedijama na njihovoj opasnoj i nadnaravnoj misiji braća Sam i Dean Winchester putuju iz divljine Colorada u nizine Nebraske pa sve do jezera u Wisconsinu, a na svojem putovanju susreću bića za koje mnogi vjeruju da postoje samo u narodnoj predaji, praznovjerju i noćnim morama.

Na dan Svih svetih 1983. godine, kada je Sam Winchester bio dojenče, a stariji mu brat Dean imao četiri godine, njihova je majka Mary brutalno umorena. Njihov otac John je stigao kući tek da vidi grozan prizor: njegova supruga Mary rasporena I prikovana za strop krvari po kolijevci u kojoj se nalazi Sam. Trenutak kasnije, Mary je planula, a John ju je neuspješno pokušao spasiti. Nakon što je vidovnjak otkrio Johnu da je za smrt njegove supruge kriv demon, on postaje opsjednut željom da ga pronađe i osveti se za suprugino krvavo umorstvo. Upoznajući se sve više sa svijetom paranormalnog koji je, na prvi pogled neprimjetan, okruživao obitelj, John je sinove učio kako prepoznati i kako se boriti s nadnaravnim te su braća postali iskusni borci protiv demona i ostalih nadnaravnih stvorenja. Sam Winchester svojski se trudio pobjeći od sablasne obiteljske povijesti. Za razliku od svog starijeg brata Deana Sam je odbio očev suludi zahtjev da otkriju zle sile koje su uzele život njihovoj majci. Pokušavši se što više udaljiti od obitelji, Sam se odselio nedugo nakon mature kad je otišao na studij. U njegov novi život ušla je prelijepa djevojka, a planira i studirati pravo na sveučilištu Stanford.

Dean je pošao drugim putem. Slijedio je oca i nastavio obiteljski posao. Ipak, sve se mijenja i Sam napušta "normalan" život nakon što se jedne tmurne jesenske noći iznenada pojavi brat Dean s mračnim vijestima - nakon odlaska na jednu od svojih potraga za demonom koji im je ubio majku, otac je nestao. Iako željan normalnog života, Sam pristaje na Deanove molbe te braća kreću u potragu za ocem. Budući da se nisu vidjeli četiri godine, braća se moraju ponovno upoznati, no njihove bratske razmirice ostale su iste. Unatoč neobičnom djetinjstvu koje su zajednički dijelili, braća imaju posve različito poimanje svijeta. Dean idealizira oca te, iako često glumi neustrašivog drznika, i dalje ga progoni majčina nasilna smrt. Sam je bio premalen da bi se sjećao strašne noći u kojoj mu je umrla majka i nikad nije prihvatio jezivi put kojim su mu pošli otac i brat. Slijedeći tragove, braća se upućuju prema Jerichu u Kaliforniji gdje pronalaze nove tragove. Ipak, na kraju prvog dijela puta, Sam otklanja Deanov poziv da nastave s potragom i borbom protiv zlih natprirodnih sila, odlučujući se za povratak na sveučilište i životu s djevojkom. Ipak, umjesto povratka u normalu, povratak na Stanford pruža mnogo mračniju sliku - u njihovu zajedničkom stanu, Sam pronalazi Jessicu prikovanu za strop. Nakon što i ona, baš kao i njegova majka, nestane u plamenoj eksploziji, Samova je budućnost zacrtana - s bratom kreće u osvetničku potragu za demonom koji mu je ubio majku i djevojku. Pohod koji će braći otkriti, pored tamne strane stvarnosti, i brižno skrivane obiteljske tajne.

Autor Lovaca na natprirodno je Eric Kripke (Boogeyman), izvršni producenti su McG (Chuck, O. C., Sorority Forever, We Are Marshall, Stay Alive, filmovi Charliejevi anđeli), Kripke, Robert Singer (Lois & Clark: The New Adventures of Superman, Midnight Caller) i Kim Manners (X Files, Empire, Harsh Realm, Adventures of Brisco County Jr., The Commish).
 • Слично за гледање
 • Коментари (116)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • sashamtl
  member
  22.11.2020. 18:26
  Upravo sam pogledao finalnu epizodu serije, ne znam sta da kazem, mislim da se serija otegla unedogled 15 godina, ja licno sam jedva cekao da se zavrsi. Ne kazem da je serija losa, taman posla, ali ima i boljih.  U svakom slucaju mi je drago da se konacno zavrsila
 • 22.07.2020. 23:51
  ovo je meni jedna od najboljih serija pogledo sam 3 puta sve od pocetka da nije ove korone pa da se snime zadnje epizode da vidim kako ce se zavrsit s bogom i jackom i majklom i naravno sem dean castiel
 • bojanadj
  Senior translator
  16.05.2019. 13:59
  [QUOTE=DzonDon]Uproastili su čitavu seriju ovim.[/QUOTE]

  Izgleda da ovo postaje simptomatično za sve serije. LOL

  I meni je ovo bila jedna od najdražih serija, ali prestala sam da gledam kad se mamica vratila. Nemam pojma više ni koja je to sezona ni epizoda.