ТВ серија

драма, криминалистички, акција (2015)

Solo per amore

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,5
Solo per amore

Година:

2015

Жанр:

драма, криминалистички, акција

Траење:

90 мин

Главни улоги:


Kaspar Capparoni
  >  Giordano Testa
Valentina Cervi
  >  Gloria Keller
Camilla Filippi
  >  Irene Fiori
Pietro Genuardi
  >  Sandro Alfieri
Antonia Liskova
  >  Elena Ferrante
Massimo Poggio
  >  Pietro Mancini
Francesco Stella
  >  Ispettore Paternò
Lorenzo Balducci
  >  Claudio Alfieri
Laura Adriani
  >  Arianna Mancini
Simon Grechi
  >  Gabriele Ferrante
Andrea Giannini
  >  Cesare
Anita Zagaria
  >  Maria Mancini
Simona Borioni
  >  Angela Maggi
Giuseppe Maggio
  >  Stefano Nardi
Eliana Miglio
  >  Jasmine

Опис:


Серијата го следи семејството кое преживува ноќен кошмар идентичен на оној кој ја задесил пред 20 години - киднапирање. Во ова киднапирање не станува збор само за откупнина, а кога клопчето на вистината ќе почне да се распетлува, тој процес тешко може да се запре, посебно кога љубовта дополнително ќе ги закомплицира работите... Елена и Пјетро се среќно вљубен пар кој има две прекрасни ќерки и раскошна вила во предградието и семеен летен клуб. Меѓутоа, после ненадејното киднапирање на Пјетро, се чини дека се повторува ноќниот кошмар кој го преживеала Елена пред 20 години, а со тоа доаѓа и ново, запрепастувачко откритие. Истрагата за киднапирањето на Пјетро ја води инспекторот Ѓордано Теста, човекот кој ја спасил Елена од нејзините киднапери и на крај лудо се вљубил во неа. Но, Елена никогаш не престанала да го сака својот сопруг Пјетро, дури ни сега кога се чини дека Пјетро сокрива мрачна тајна од неа. Вистината упатува на тоа дека Пјетро е член на бандата која ја киднапирала Елена, а водачот на бандата Сандро Алфиери се вратил во Италија за откупнината која никогаш не му била исплатена, барем не во облик на пари.
На Пјетро сега сака да му се одмазди дури и неговата поранешна девојка од времето кога бил член на бандата, а која го променила името и сега се вика Глорија Келер. Таа соработува со Сандро и успева да се вметне во бизнисот на семејството Феранте и го заведува братот на Елена, Габриел, кој веќе има вереница, Ирене Фиоре. Нејзината цел е да го уништи нивниот семеен бизнис со купување на дел од компанијата за да го разори.

Ѓордано ѝ говори на Елена дека Пјетро бил член на бандата која ја киднапирала и со тие информации се обидува да ја освои. Во меѓувреме, Пјетро им побегнал на киднаперите и при бегството се обидува да открие што навистина стои зад киднапирањето на нејзината сопруга. Елена всушност не е киднапирана поради пари, туку поради мемоарите кои ги напишал mafioso pentito (поранешен член на мафијата кој соработува со судските власти во замена за спогодба) кој тие вредни мемоари ги доверил на нејзиниот татко, адвокатот Алдо Феранте. Сега сите сакаат да се дограбат до тие исчезнати мемоари кои кријат инкриминирачки докази за поврзаноста на високите градски функционери и мафијата. Ѓордано Теста сѐ повеќе се вплеткува во целата афера. Очајнички се обидува да ја придобие љубовта на Елена, но мора да го спречи Пјетро да ја дознае целата вистина. Меѓутоа, со помош на Сандро и неговиот брат Клаудио, Пјетро дознава дека мемоарите постојат, но дознава и запрепастувачка вистина. Дознава дека детето за кое верувале дека починало додека неговата сопруга била киднапирана е всушност живо.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)
  • Sangue del mio sangue

    Sangue del mio sangue (2015)

    драма, историски

    Фредерико е млад војник кој сака да го добие признанието од младата монахиња, која е обвинета дека е вештерка и заводничка на неговиот брат кој е закопан жив. Со векови подоцна, еден човек открива...
  • Confusi e felici

    Confusi e felici (2014)

    комедија

    Психоаналитичар дознава дека има болест и како последица од тоа одлучува да ја напушти својата рбота. Сите негови пациенти се здружуваат за да пронајдат начин да се чувствува подобро.
  • La dama velata

    La dama velata (2015)

    драма

    Клара Гранди Фоса е млада, отмена жена со слободен и бунтовен дух, која ја разделиле од нејзиниот брат близнак и е присилена на однапред договорен брак. Наспроти тоа, таа се вљубува во својот маж и...
  • Killbird

    Killbird (2019)

    трилер

    Kad se automobil mlade žene pokvari u zabačenom dijelu Oregona, ona se nađe na milosti paranoičnog teoretičara zavjera, koji je uvjeren da ona radi za vladu.

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • bojan969
    Administrator
    22.05.2015. 22:29
    Solo per amore (2015)

    "Otmica"











    Žanr: Akcija, Krimi, Drama
    Trajanje: 10 x 90 min
    Država: Italija
    Jezik: Italijanski




    Uloge:

    Antonia Liskova ... Elena Ferrante
    Kaspar Capparoni ... Giordano Testa
    Massimo Poggio ... Pietro Mancini
    Valentina Cervi ... Gloria Keller
    Simon Grechi ... Gabriele Ferrante




    [FLASH WIDTH=720 HEIGHT=450]http://www.youtube.com/v/tlHzIcxNYaE[/FLASH]

    Elena Ferrante i Pietro Mancini vode savršen život: imućni su, imaju dvije kćeri, luksuzni sportski obiteljski klub. 
    No bolna sjećanja ometaju Eleni san. Riječ je o staroj noćnoj mori koju je smatrala prošlošću, a koja se opet pojavila 
    nakon Pietrove otmice koja nalikuje na otmicu Elene prije mnogo godina. opširnije: forum & tvprofil 




                                                               

{{message}}

{{item.title}}