Red Widow

ТВ серија

драма (2013)

Red Widow

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,6
Red Widow

Година:

2013

Жанр:

драма

Траење:

60 мин

Автори:

Pieter Bart Korthuis
, Melissa Rosenberg


Главни улоги:


Clifton Collins Jr.
  >  James Ramos
Luke Goss
  >  Luther
Radha Mitchell
  >  Marta Walraven
Jaime Ray Newman
  >  Kat Petrova
Suleka Mathew
  >  Dina Tomlin
Rade Serbedzija
  >  Andrei Petrov
Lee Tergesen
  >  Mike Tomlin
Goran Visnjic
  >  Nicholae Schiller
Wil Traval
  >  Irwin Petrov
Sterling Beaumon
  >  Gabriel Walraven
Jakob Salvati
  >  Boris Walraven
Erin Moriarty
  >  Natalie Walraven
Erin Cahill
  >  Felicity
Natalija Nogulich
  >  Elena
Fernanda Andrade
  >  Eva Ramos

Опис:


'Црвена вдовица' е американска криминалистичка серија за жена која е принудена да отплаќа мафијашки долгови на својот убиен сопруг. Покрај прекрасната Рада Мичел, две главни улоги играат Горан Вишњиќ и Раде Шербеџија кои во овој серијал првпат се среќаваат на малите екрани.

Марта Валрејвен живее идиличен живот. Мајка и домаќинка во округот Тони Марин северно од Сан Франциско, посветена е на сопругот и своите три деца. Зад ова совршена фасада се крие, пак, комплицирана приказна: Еван, мажот на Марта, го издржува семејството криумчарејќи марихуана. Марта е запознаена со светот на организираниот криминал: нејзиниот татко, Андреј Петров, и неговиот лојален телохранител Лутер се Братва, руска гангстерска банда во Сан Франциско. Тоа е свет од кој таа и нејзината сестра Кат отсекогаш сакале да побегнат, но никогаш не успеале. Кога Еван ќе биде брутално убиен пред куќниот праг, ќе се промени сѐ. Првата грижа на Марта е сигурноста на нејзините деца, сепак кога ФБИ агентот Џејмс Рамос ќе ѝ вети правда во замена за соработка, не може да оди против законот на Братва и ја одбива помошта. Полека, вистината за убиството на Еван доаѓа на површина: деловните партнери на Еван - братот на Марта, Ирвин Петров и неговиот најдобар пријател, несреќниот Мајк Томлин се вклучени во кражба на кокаин вреден милион долари од злогласниот меѓународен криминален бос Никола Шилер. Еван го платил долгот со својот живот, но што се однесува до Шилер, тој долг сѐ уште постои. Тој ја наведува Марта, вдовицата на Еван, да мора да се вклучи во криминалното подземје за да го отплати долгот, на начин на кој Шилер ќе го замисли.

Прогонета од ФБИ од една страна и Шилер од другата страна, додека притоа се обидува сама да ги одгледува трите деца, Марта открива трпеливост за која не знаела дека ја има. Додека трага за вистината за убиството на Еван и се бори за безбедноста на своите деца, ќе се потпре на снаодливост, одлучност и својата Братва ДНК како никогаш досега.
Но, за да ги победи своите противници во нивната смртоносна игра, колку далеку е спремна Марта да оди?

Актерската постава во 'Црвена вдовица' ја сочинуваат Рада Мичел како Марта Валрејвен, Стерлинг Бјумон како Габриел Валрејвен, Клифтон Колинс Џр како ФБИ агент Џејмс Рамос, Лук Грос како Лутер, Сулека Метју како Дина Томлин, Ерин Моријарти како Натали Валрејвен, Џејми Реј Њуман како Кат Кастило, Јакоб Салвати како Борис Валрејвен, Ли Тергсен како Мајк Томлин, Раде Шербеџија како Андреј Петров и Горан Вишњиќ како Николае Шилер.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • icemaher
    The Legend Of
    06.03.2013. 22:06
    Prevedena i druga epizoda, a kolega valkanela najavio prevodjenje celog serijalaClap
  • icemaher
    The Legend Of
    25.02.2013. 20:56
    Prvu epizodu preveo kolega valkanelaClap
    PREVOD
  • Gor@n88
    Master translator
    13.05.2012. 02:40


    Opis:
    Marta Volrejven (Rada Mičel) je prigradska domaćica koja živi ugodnim životom u Severnoj Kaliforniji. Ima dobrog muža, lepu kuću koja ima pogled na Sausalito i troje fantastične dece. Ali iza ove savršene priče se krije porodica organizovanog kriminala. Martin otac, brat, i muž Frenklin zarađuju za život kroz ilegalne poslove, i ona je na sve to "zažmurila na jedno oko". Međutim, Frenklina u međuvremenu ubijaju. Zbog toga, ona će se promeniti iz korena. Uradiće šta treba da bi sada sačuvala porodicu, čak i ako treba, pridružiće se kriminalnoj organizaciji i zameniti muža. Kako Marta sve više i više zalazi u podzemlje, ona će testirati svoju sopstvenu snagu ali i više se oslanjati na svoju odlučnosti i porodične veze.



    Premijera: 2013, ABC
    Žanr: Drama

    [TUBE]cZbQHeYLQwQ[/TUBE]

    TITLOVI
    CSInvestigator2015-09-10 18:19:14

{{message}}

{{item.title}}