Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
8,9
Meso

Година:

2017

Жанр:

драма, криминалистички, трилер

Траење:

45 мин

Главни улоги:


Vuk Kostic
  >  Glava
Nikola Pejakovic
  >  Slavko
Ljubisa Savanovic
  >  Miso
Igor Djordjevic
  >  Mirko Cvijetic
Branko Jankovic
  >  Miodrag 'Mica'
Marija Pikic
  >  Marija
Novak Bilbija
  >  Prika
Slobodan Perisic
  >  Dino
Zeljko Stjepanovic
  >  Veso
Faketa Salihbegovic
  >  Milanka (as Faketa Salihbegovic Avdagic)
Danilo Poprzen
  >  Dida
Boris Savija
  >  Advokat Djuric
Zlatan Vidovic
  >  Suki
Mugdim Avdagic
  >  Ninin otac
Aleksandar Ristanovic
  >  Konobar Vlada u 'Centarforu'

Опис:


Серијата Meso премиерно ќе биде емитувана на 28 октомври, во 21 часот на телевизиите РТС и РТРС и има вкупно девет епизоди. Сценариото го потпишува Никола Пејаковиќ Коља, а режијата Саша Хајдуковиќ.

Главни херои во серијата “Месо“ се Мирко и Славко – луѓе чии имиња асоцираат на минатите времиња, но кои на свои начини се борат со неволјите на времето во кое што живеат.

Мирко е просечен фудбалер на крајот на својата кариера, со неизвесна иднина во спортот, кој се враќа во родната Бања Лука каде ја затекнува дементната мајка, интровертниот брат и девојката која, далеку од својата родна куќа, копнее за внимание и љубов, барајќи ги на погрешни начини.

Тој затекнува и уште нешто – гостилницата на неговиот татко «Кај Рајко», од чија слава останала само репутацијата дека ќебапите тука се „подобри од оние кај Мујо“, иако и нејзината судбина е неизвесна, како поради економски причини, така и поради големите планови кои за неа ги подготвуваат големи бизнисмени.

Еден од нив е и Славко, другарот на Мирко од детството, кој во животот на својот некогашен пријател повторно се појавува ненадејно, и тоа баш тогаш, во моментот кога му е најпотребен. Во девет епизоди, нивните судбини ќе бидат во целина испреплетени и ќе влијаат на животните приказни на многу лица околу нив, додека Мирко и Славко сами го бараат својот пат до решение на животните проблеми, но и до одговорот колку човечки вредности и понатака се кријат во нив.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари
  • Panama

    Panama (2015)

    драма, љубовен, романса, трилер

    Измеѓу останатите девојки, Јован се видува и со Маја, која му делова наивно и неискусно. Постепено, нејзиното амбивалентно однесување започнува да го интригира. Следејќи ги видео снимките и “трагите“...
  • Nemanjici-radjanje kraljevine

    Nemanjici-radjanje kraljevine (2017)

    драма, историски, авантура

    Прва серија за српската средновековна династија Немањиќи на овие простори. Серијата го следи животот на Стефан Првовенчани, и неговото крунисување за прв крал на Србија.
  • Nije sve u lovi

    Nije sve u lovi (2013)

    трилер

    Mladi par Robi i Ines imaju rok od 7 dana da vrate kamataru puni iznos Robijevog duga, inače će ih oboje likvidirati. Kad upoznaju imućnog bankara Marka koji bi ih pozajmicom mogao spasiti, Ines i...
  • Jutro ce promeniti sve

    Jutro ce promeniti sve (2018)

    драма, љубовен, романса

    Оваа серија е приказна за луѓе кои завршиле со школувањето, немаат оформено семејство и немаат постојана работа, и се уште трагаат по себе и своето место во општеството. Серијата го прати животот на...

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}