Locke & KeyPogledaj trailer!

ТВ серија

драма, фантазија, трилер, хорор (2020)

Locke & Key

Оцена од корисниците
Одлично!
7,4
Locke & Key

Година:

2020

Жанр:

драма, фантазија, трилер, хорор

Траење:

48 мин

Автори:

Carlton Cuse
, Aron Eli Coleite
, Meredith Averill


Главни улоги:


Laysla De Oliveira
  >  Dodge
Asha Bromfield
  >  Zadie Wells
Emilia Jones
  >  Kinsey Locke
Connor Jessup
  >  Tyler Locke
Griffin Gluck
  >  Gabe
Jackson Robert Scott
  >  Bode Locke
Kolton Stewart
  >  Brinker Martin
Hallea Jones
  >  Eden Hawkins
Darby Stanchfield
  >  Nina Locke
Genevieve Kang
  >  Jackie Veda
Sherri Saum
  >  Ellie Whedon
Kevin Alves
  >  Javi
Coby Bird
  >  Rufus Whedon
Petrice Jones
  >  Scot
Eric Graise
  >  Logan Calloway

Опис:


Radnja prati prati mladu braću i sestre kako se sa svojom majkom sele u svoj novi dom Keyhouse u Lovecraft, Maine, nakon misteriozne smrti njihovog oca. Tamo Lockeovi otkrivaju magične ključeve koji otvaraju vrata nadnaravnoga, i koji se čine povezanim sa smrću njihovog oca. Kako istražuju različite ključeve i njihove specifične moći, budi se misteriozni demon koji neće prezati pred ničime da dođe do tih ključeva.
Serija je adaptacija vrlo popularnog i nagrađivanog strip serijala, autora Joea Hilla i Gabriela Rodriguea.

Oбработил/ла:

Kneginja
 • Слично за гледање
 • Коментари (4)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • titlovi.com
  Approval team
  08.04.2020. 20:50
  Sezonu 1 prevodi zaboravko2 👍
 • 01.04.2020. 00:02
  Obnovljeno za 2. sezonu Wink
 • JoxerTM
  eXtreme member
  20.02.2020. 19:50
  Serija je rađena na temelju istoimenog stripa kojeg imam već godinama (svih 6 hardcovera, oriđiđi IDW izdanje na eng.). Imam i kratke spinoffe.

  Kako to inače biva, "na temelju" znači da se nije prenijelo sve kako je u originalu (npr. genderswitch key u seriji postaje moćniji i može izmijeniti nečiji izgled u bilo koga), no ključni trenuci su zadržani.
  Čačkanje po nečijoj tikvi fascinantno nacrtano u stripu, pojednostavljeno je u seriji na um iza vrata što uopće nije loša ideja za tv adaptaciju ako se mene pita, ali tu se izgubio onaj "disturbing" efekt. Općenito serija izgleda manje "uznemirujuća" nego strip, vjerojatno namjerno jer je prvi pokušaj ekranizacija otkazan zbog toga što se testna publika na FOX-ov tadašnji pilot toliko prestrašila da danima nisu mogli spavat. Jebeni FOX i njihovo klasično otkazivanje čim nešto valja.
  Crna vrata u seriji prejeftina, potpuni promašaj, al' ajd, bolje štednja na vizualnim efektima nego na priči, jebo style over substance serije. A i filmove.
  Likovi u seriji baš i ne sliče jedni na druge za razliku od stripa gdje je očito po crtama lica kad se radi o ćaćama, materima, braći i sestrama. A i precima (taj dio nije prikazan u seriji, vjerojatno će biti u sljedećoj sezoni).
  Zbog gorespomenutog prerađenog ključa, transformacija "zlice" je blago rečeno u seriji neuvjerljiva jer ne sliči na original. Odnosno, pa originala ni nema. Tja.
  Maloga je vjerojatno pisao Spielberg jer nijedno derište se u stvarnosti ne ponaša kao da ima 100 godina i IQ7856578638746 osim u Spielbergovim filmovima. Čemu ovakav mali u seriji, nije mi baš jasno, takav nije u stripu. Niti može biti, rekoh, u realnosti.
  Uz sve ovo, radi se o Netflixovoj narudžbi. A Netflix uvijek traži da serija ne ostane na jednoj sezoni. Otud ta i takva zadnja epizoda serije kako ju je memich prepričao.

  Međutim. Serija je i dalje dovoljno zanimljiva, sigurno nekome ko nije pročitao strip(ove) još više nego meni. A materijala za drugu sezonu ostalo je i više nego dovoljno, neke ključeve nisu uopće spomenuli, a neke događaje su očito ostavili za naknadne situacije (vrata koja iščupaju dušu, netko je tamo zasad ostao zarobljen ;)).
  Pa za razliku od memicha ja ipak preporučujem.
  JoxerTM2020-02-20 19:57:32