ТВ серија

драма, љубовен, романса (2013)

Lo que la vida me robó

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
8,5
Lo que la vida me robó

Година:

2013

Жанр:

драма, љубовен, романса

Траење:

42 мин

Главни улоги:


Angelique Boyer
  >  Monserrat Mendoza
Sebastián Rulli
  >  Alejandro Almonte
Luis Roberto Guzmán
  >  José Luis Álvarez
Osvaldo Benavides
  >  Dimitrio Mendoza
Daniela Castro
  >  Graciela de Mendoza
Ana Bertha Espín
  >  Rosario Domínguez
Gabriela Rivero
  >  Carlota
Carlos de la Mota
  >  Refugio
Sergio Sendel
  >  Pedro Medina
Alejandro Ávila
  >  Víctor
Alejandra García
  >  Nadia (as Ale García)
Grettell Valdez
  >  María Zamudio
Verónica Jaspeado
  >  Josefina Valverde
Margarita Magaña
  >  Esmeralda
Juan Carlos Barreto
  >  Macario

Опис:


Монсерат е привлечна ситуирана млада жена и живее одличен живот. Сепак таа е под постојан надзор од својата мајка Грациела која води грижа само за привидот кој го остава пред другите и нема да дозволи нејзиниот друштвен статус да се промени без оглед на сѐ. Зад грбот на родителите, Монсерат ја одржува врската со Хозе Луис, морнарски офицер, и не сака да се омажи за Себастијан де Иказ кој мајката практички ѝ го наметнува бидејќи на мајката би ѝ одговарал како зет. Хозе Луис знае дека семејството на Монсерат никогаш нема да го прифати бидејќи пред него не е блескава иднина каква би ѝ понудил на Монсерат.

Алехандро работи на соседниот ранч. Дури пред смртта, Бенџамин Алмонте, суров, моќен и богат човек открива дека тој му е всушност негов син. Алехандро не е среќен поради таа вест, но животот на патот ќе му ја доведе Монсерат во која веднаш ќе се вљуби. Монсерат ја раскинува веридбата со Себастијан, а Грациела тоа ќе ја разгневи бидејќи за неа тој брак би можел да биде решение за финансиските проблеми. Грациела се обидува да најде друг богат маж за ќерката и тогаш дознава за Алехандро, наследник на Бенџамин кој ѝ се чини како совршен маж за Монсерат. Во својот очај и тага дека ќе стане сиромашна, Грациела го моли Алехандро за финансиска помош. Тој се согласува да помогне на семејството Мендоза само ако Грациела му дозволи да се додворува на нејзината ќерка. Грациела не размислува долго и веднаш се согласува. Му ветува дека Монсерат никогаш нема да дознае за нивната спогодба. Грациела и братот на Монсерат Димитрио откриваат дека таа се љуби со обичен морнарички офицер и си земаат задача да ги разделат за да ја отфрлат опасноста да врската на Монсерат и Алехандро не успее. Многу бргу успеваат во својата намера и Монсерат го променува мислењето за Хозе Луис откако тој ќе биде обвинет за злочин кој всушност не го сторил.

Ситуацијата ќе се комплицира кога Грациела ќе открие дека Монсерат не сака да биде со Алехандро па на ќерката ќе мора да ѝ ја открие вистината за нивната финансиска состојба. Наспроти своите принципи, поради сознанието дека единствено така ќе му помогне на семејството и ќе го спаси од банкрот, Монсерат се согласува да се омажи за Алехандро. После нејзиното согласување, Хозе Луис повторно се појавува и ѝ ја кажува вистината за тоа што всушност се случило, и ѝ се колне дека вистински ја сака. Но тоа е предоцна. Таа веќе се омажила за Алехандро Алмонте. Против својата волја, Монсерат се преселува на ранчот на Алехандро. Нивниот брак е вистински пекол од самиот почеток бидејќи не постои меѓусебна доверба, но малку-по малку Монсерат почнува да го сака Алехандро. Во своето бегство од полиција, Хозе Луис доаѓа на ранчот на Алехандро да работи како работник, но под туѓ идентитет. Меѓу нив веднаш ќе се роди пријателство бидејќи обајцата делат еднакви вредности. Ова ситуација е непријатна за Монсерат и таа не сака да му ја каже вистината на мажот за неговиот нов вработен бидејќи се плаши дека Алехандро би можел да ја напушти, а таа баш почнала да се вљубува во него. Монсерат, Алехандро и Хозе Луис мораат да надминат безброј пречки кои судбината им ги поставува на патот за да го вратат она што животот во минатото им го одземал: љубов и прилика да бидат среќни. Монсерат ќе мора да донесе конечна одлука и да се препушти на срцето како единствен нејзин советник.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • CSInvestigator
    Translator
    07.01.2016. 01:14
    Za prevode se zahvaljujemo Heleni Grey Clap
  • CSInvestigator
    Translator
    07.01.2016. 01:13


    Lo que la vida me robó (2013)
     

     

    Žanr:
    ljubavna, drama
     
    Uloge: Angelique Boyer, Sebastián Rulli, Luis Roberto Guzmán, Osvaldo Benavides, Daniela Castro

    Jezik: španski
     

    Radnja:
    Meksička telenovela o životima Moserat, mlade i lepe bogatašice na ivici bankrota, Hose Luisu, mornaru u koga je Moserat zaljubljena i Alehandru, novopečenom bogatašu koji se zaljubljuje u Moserat.



    IMDB






    [TUBE]tZPgFpFib5U[/TUBE]


    TITLOVI


{{message}}

{{item.title}}