Crossing Lines

ТВ серија

драма, криминалистички, акција (2013)

Crossing Lines

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,4
Crossing Lines

Година:

2013

Жанр:

драма, криминалистички, акција

Траење:

43 мин

Автори:

Edward Allen Bernero


Главни улоги:


Donald Sutherland
  >  Michel Dorn
Tom Wlaschiha
  >  Sebastian Berger
Lara Rossi
  >  Arabela Seeger
Richard Flood
  >  Tommy McConnel
Gabriella Pession
  >  Eva Vittoria
William Fichtner
  >  Carl Hickman
Marc Lavoine
  >  Louis Daniel
Elsa Mollien
  >  Rebecca Daniel
Naomi Battrick
  >  Ellie Delfont-Bogard
Stuart Martin
  >  Luke Wilkinson
Elizabeth Mitchell
  >  Carine Strand
Goran Visnjic
  >  Marco Constante
Moon Dailly
  >  Anne-Marie San
Klára Issová
  >  Shari
Marc Barbé
  >  Commissaire Leveaux

Опис:


Животот на поранешниот њујоршки полицаец Карл Хикман (Вилијам Фиктнер) почнува да се распаѓа кога, после повреда на задачата, станува зависен од морфиум. Во Холандија, каде што работи работа под своите способности за да заработи, го регрутира специјалната единица на Меѓународниот казнен суд со седиште во Ден Хаг, која се занимава со случаи вон државни граници.
Првиот случај на тимот се убиства на четири жени во различни европски градови, чии тела се пронајдени во парковите. Истражителите на последното место на убиство пронаоѓаат кондура која би можел да им помогне да ја идентификуваат жртвата, додека патологот на жртвата пронаоѓа рани кои даваат сознание дека убиецот си поигрувал со жртвата. Кондурага ги води истражителите во продавница во која убиецот ја киднапира агентката Сан додека Хикман е во потрага по морфиум.

Серијата “Crossing Lines“ својата премиера ја имаше минатата година на 53 издание на Телевизискиот фестивал во Монте Карло, што било прв пат во историјата на најценетиот ТВ фестивал во Европа да започне со една серија. Набргу потоа серијата во десет епизоди била прикажана на италијанскиот Раи 2, американскиот НБЦ, германскиот Сат1 и францускиот ТФ1, на кои остварила неверојатни резултати на гледаност и е продолжена за втора сезона. Сето тоа потврдува дека се работи за врвна криминалистичка серија од европска копродукција за специјална единица која може да се доживее како глобален ФБИ. Серијата ја потпишуваат продуцентката Рола Бауер, добитничка на две Еми и Златен глобус и авторот Едвард Ален Бернеро, поранешен полициски шеф, а денеска фален автор, кој стои зад хит сериите “Criminal Minds“ и „Third Watch“. Crossing Lines е создадена во продукција на Tandem Communications, Bernero Productions, TF1 Productuion заедно со Sony Pictures Television Networks.

Меѓународните постави и европскиот шарм, во мноштво американски криминалистички серии во кои ФБИ превртуваат случаи на скоро идентичен начин портретирајќи слични карактерни херои, серијата, чии збиднувања се одвиваат во европските градови, се покажала како вистински погодок кој функционира благодарејќи на врвниот тим продуценти и автори, и е освежување за сите оние кои бараат алтернатива на американските серии во криминалистички жанр. Оваа уникатна акциона крими серија за елитна единица, која лови злосторници во светот, во кој предностите на глобализацијата ги користат криминалците сокривајќи се во тн. сигурни земји користејќи го системот, низ заедништво и меѓусебна доверба, екипата сместена во средиштето на Меѓународниот казнен суд, му застанува на крајот на меѓународниот злочин.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (28)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • deda vlada
    eXtreme member
    19.10.2015. 20:17
    Počela je i treće sezona, odgledao sam prvih pet epizoda, ne zaostaje ništa za prethodnim sezonama. Solidna je po meni 4+ ( od 5 ).  Clap
  • deda vlada
    eXtreme member
    13.10.2015. 19:12
    IZVINI!
    Moja greska i to velika.
  • icemaher
    The Legend Of
    13.09.2015. 13:00
    Postoji tema potraznja prevoda za serije za takva pitanja. Post je obrisan jer NIJE tema za to da u svakog posta pitas za prevode.Winkicemaher2015-09-13 13:02:51

{{message}}

{{item.title}}