Babylon BerlinPogledaj trailer!

ТВ серија

драма, криминалистички, трилер (2017)

Babylon Berlin

Оцена од корисниците
Одлично!
8,4
Babylon Berlin

Наслов:

Вавилон Берлин

Година:

2017

Жанр:

драма, криминалистички, трилер

Траење:

45 мин

Автори:

Henk Handloegten
, Tom Tykwer
, Achim von Borries


Главни улоги:


Liv Lisa Fries
  >  Charlotte Ritter
Volker Bruch
  >  Gereon Rath
Matthias Brandt
  >  August Benda
Waléra Kanischtscheff
  >  Fallin
Dmitri Alexandrov
  >  Selenskij (as Dimitri Alexandrov)
Denis Burgazliev
  >  Trochin
Leonie Benesch
  >  Greta
Lars Eidinger
  >  Alfred Nyssen
Misel Maticevic
  >  Der Armenier
Fritzi Haberlandt
  >  Elisabeth Behnke
Peter Kurth
  >  Bruno Wolter
Jens Harzer
  >  (credit only)
Peter Kurth
  >  Bruno Wolter
Ernst Stötzner
  >  (credit only)
Severija Janusauskaite
  >  Svetlana Sorokina

Опис:


Берлин во лудите 1920-ти е метропола за талентираните и амбициозните. Но, зад блескавата површина, осиромашените маси се стремат кон подобар живот. Тоа е време на организиран криминал и на политички екстремизам.
„Вавилон Берлин“, пролетта 1929 година, метрополата врие. Од економијата до културата и од политиката до подземјето, сѐ е во процес на радикални промени. Шпекулациите и инфлацијата веќе ги поткопуваат основите на сѐ уште младата Вајмарска Република. Сѐ поголемата сиромаштија и невработеноста се во голема спротивставеност со декаденцијата на ноќниот живот во градот и со вишокот на креативна енергија. Гереон Рат е млад полициски инспектор од Келн. Тој е префрлен во Берлин за да се реши криминалниот случај со порнографскиот синџир што го води берлинската мафија. Тоа што на прв поглед личи на едноставен случај со изнудување, наскоро се прикажува како скандал што засекогаш ќе ги смени животите на Гереон и на неговите соработници. Заедно со стенографката Шарлот Ритер и со неговиот пријател Бруно Волтер, Рат е соочен со мрежа на корупција, како и со трговија со дрога и со шверц на оружје, што го присилуваат да влезе во егзистенцијален конфликт додека е растргнат помеѓу својата лојалност и вистината. А ние постојано се прашуваме, кој во приказнава е пријател, а кој непријател.
  • Слично за гледање
  • Коментари (9)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    24.04.2023. 09:42
    Meni je legla serija ( 4 sezone) i svidela mi se, taj deo sto je Vilin naveo, atmosfera, desavanja, ... a jos je Tom Tykwer ( ciji rad obozavam) `umesao prste`. Jeste  slabije u drugoj polovini, ali sta da se radi, ima tu i dobrih momenata.
    AlexDeLarge2023-04-24 09:48:25
  • bgvracar
    Senior translator
    24.04.2023. 09:31
    E pa sad. Odgledaš dve sezone, uđeš tako duboko u priču i onda na nečiju (anti)preporuku, presečeš sve kao udarcem sekirom i kažeš "aufiderzen". Confused Ne praktikujem prekidanje bilo čega, naročito ako praćenje nekog sadržaja vremenski/kvantitativno odmakne.
    bgvracar2023-04-24 11:04:04
  • vasobeci
    member
    21.01.2023. 20:31
    Prva i druga sezona odlične i preporučujem da ih odgleda svako ko nije gledao. Treću i četvrtu epizodu nažalost ne preporučujem. Čak šta više, preporučujem da ih zaobiđete u širokom luku. Možete i da ih odgledate ako baš morate, ali da znate da ozbiljno rizikujete da vam mozak ode u aut. U 3 i 4 sezoni serija se pretvara u klasičnu sapunicu od koje bi se ozbiljno postidele i Turske i Meksičke sapunice. Toliko nerealnih zapleta radi zapleta i toliko nelogičnosti i blentavih preokreta u nekoj seriji nisam odavno gledao. Tako da sezoni 3 i 4 ne bi mogao da dam ni 1. Od mene čista 0. P.S. Naša serija Senke nad balkanom očigledno rađena po uzoru na ovu seriju.

{{message}}

{{item.title}}