ArrowPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,685%
Arrow

Наслов:

Стрела

Година:

2012

Жанр:

драма, криминалистички, мистерија, акција, научна фантастика, авантура

Траење:

42 мин

Автори:

Marc Guggenheim
, Andrew Kreisberg
, Greg Berlanti


Главни улоги:


David Ramsey
  >  John Diggle
Paul Blackthorne
  >  Quentin Lance
Willa Holland
  >  Thea Queen
Stephen Amell
  >  Oliver Queen
Emily Bett Rickards
  >  Felicity Smoak
Katie Cassidy
  >  Laurel Lance
Stephen Amell
  >  Arrow
Juliana Harkavy
  >  Dinah Drake
Stephen Amell
  >  Oliver Queen
Rick Gonzalez
  >  Rene Ramirez
John Barrowman
  >  Malcolm Merlyn
David Ramsey
  >  John Diggle
Katie Cassidy
  >  Laurel Lance
Colton Haynes
  >  Roy Harper
Emily Bett Rickards
  >  Felicity Smoak

Опис:


Откако исчезнал и пет години го сметале за мртов, Оливер Квин (Амел) е пронајден на изолиран остров во Пацификот и се враќа дома во Старлинг Сити – каде што го дочекуваат неговата предана мајка Моира (Томпсон), саканата сестра Теа (Холанд) и најдобриот пријател Томи Мерлин (Донел), но сите имаат чувство дека Оливер се променил поради она што го преживеал на островот. Како што Оливер повторно се зближува со своите најблиски и се обидува да се прилагоди во своето повластено општество кое некогаш добро го знаел, потајно делува како Arrow (Стрела) – одмаздник со качулка – кој ги исправува грешките кои ги сторило неговото семејство и се бори против злото во општеството. Додека ја сокрива вистината за тоа каков човек станал, Оливер очајнички сака да ја исполни татковата последна желба да го спаси Старлинг Сити од корумпираноста и истовремено сака да се искупи во очите на својата поранешна девојка Лорел Ленс (Кесиди).
Лорел е борец за општествена правда и работи како адвокатка за сиромашни и немоќни, и го мрази Оливер бидејќи ја измамил со нејзината сестра Сара. Лорел го обвинува Оливер за смртта на нејзината сестра што дополнително го комплицира нивниот однос, но не може да ги порекне романтичните чувства кои и понатака ги негува кон него. Вториот член на семејството Ленс – таткото на Лорел, детективот Квентин Ленс (Блекторн) – одлучен е во намерата да го уапси и прикаже одмаздникот наречен Arrow кој делува во неговиот град. Иако нема никакви поврзници меѓу Оливер и Arrow, детективот Ленс го мрази Оливер и исто го обвинува за смртта на Сара, и за тагата и разочарувањето што ѝ го пружил на Лорел. Оливер е болно свесен дека нема поголем непријател во Старлинг Сити од детективот Ленс. Оливер внимателно го сокрива својот таен идентитет кој го користи под закрилата на темнината, но преку ден глуми богат, безгрижен и невнимателен пробисвет каков што некогаш бил. Притоа, нему му е придружба возачот и телохранител, Џон Дигл (Ремзи), кого го најмила мајката на Оливер, Моира, за да го чува нејзинот син кога се вратил онаму каде што припаѓа. Покрај тоа цело време семејството на Оливер и пријателите се прашуваат што се случило на островот. Што го предизвикало бродоломот, како Оливер ги здобил грозните лузни кои настојува да ги сокрие, како преживеал сите тие години и како на крајот побегнал од островот? Тоа не се прашања кои Оливер сака да ги слушне, а посебно да одговори на нив. Меѓутоа, Моира можеби за смртоносниот бродолом знае повеќе отколку што другите мислат – и можеби е посурова отколку што нејзиното семејство тоа некогаш би можело да помисли. Сега, кога се премажила, Моира оддава впечаток на предана жена и мајка, но зад таа маска, таа е навистина тајна за своето семејство и сите околу неа.
Шестата сезона од серијата Arrow започна со емитување од 12 октомври.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (142)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • titlovi.com
    Approval team
    17.02.2020. 19:33
    Sezonu 8 prevodi sweet-escape 👍
  • 15.02.2020. 10:33
    Istina, samo moram ignorirati koliko je glupa jer je gledamo bas od prve sezone a uz to pratimo i Flasha. CW voli spajanje serija i sad sam došla do te “Crisis” koja se događa u obe serije a nema titlova vise ni za jednu ni za drugu.....
  • teran
    member
    15.02.2020. 09:01
    Kad če prijevod za zadnje 3 epizode?

{{message}}

{{item.title}}