Almost HumanPogledaj trailer!
Оцена од корисниците
-
8,1
Almost Human

Година:

2013

Жанр:

драма, криминалистички, акција, научна фантастика

Траење:

60 мин

Автори:

J.H. Wyman


Главни улоги:


Lili Taylor
  >  Captain Sandra Maldonado
Mackenzie Crook
  >  Rudy Lom
Michael Irby
  >  Detective Richard Paul
Karl Urban
  >  Detective John Kennex
Michael Ealy
  >  Dorian
Minka Kelly
  >  Detective Valerie Stahl
Darren E. Scott
  >  MX-43 '2'
Garfield Wilson
  >  MX-43 '3'
Joe Smith
  >  MX
Anthony Konechny
  >  MX-43 '1'
Tim Kelleher
  >  Reinhardt
Mekia Cox
  >  Anna
Tommy Douglas
  >  Brian Barrow
Laine MacNeil
  >  Emily Wilson
Anthony Konechny
  >  MX 43 '1'

Опис:


Полициска серија сместена во блиската иднина во која партнери на полицијата се напредни човеколики андроиди. Детективот Џон Кенекс преживеал еден од најлоши напади на полицијата некогаш. После 17 месеци се буди од кома и не знае многу освен дека неговиот партнер е убиен, дека изгубил една нога и дека има софистицирана синтетичка протеза. Страдајќи од депресија, ментална атрофија, компулзивно нарушување предизвикано од траума и “психолошко одбивање на синтетичкиот дел од телото“, Џон се враќа на работа на молба на својата долгогодишна сојузничка, капетанката Сандра Малдонадо. Според новите правила, секој полицаец мора за партнер да има робот. После почетнитее пречки, технчарот Руди Лом на Џон му го претставува Доијан, андроид чија серија веќе не се произведува поради неочекувани емотивни реакции. Иако таквите реакции се сметаа за маани, токму поради тие “маани“ Џон може да се поврзе со Доријан. После се, и Џон е сега делумно машина, а Доријан делумно човек. Токму поради тоа, тие двајцата се разбираат меѓусебно еден другиот и тоа сознание набргу ќе ги зближи.

Додека се прилагодува на работата со новиот партнер, Џон исто така мора да научи да се сложува и со новите колеги, вклчувајќи ја интелигентната и прониклива аналитичарка детектив Валери Стал и детективот Ричард Пол кој не го дочекува Џон со раширени раце. Серијата ги следи мисиите на Џон и Доријан додека се борат против злочини во футуристичкиот пејзаж, а околу нив се расплетуваат мистерии поврзани со нападот на Џон, како и митологија на овој нов свет.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (14)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • stoN_Cold
    eXtreme member
    27.03.2017. 15:44
    Imam je i još nisam počeo sa gledanjem.
  • tantal
    eXtreme member
    21.03.2017. 01:40
    Ovako nesto ukinuti posle par epizoda!Ili je neko bolestan ili su se glumci razbezali?
  • bojanadj
    Senior translator
    28.06.2014. 13:36
    Ne znam zašto se bobiška toliko razočarao, ali meni je sasvim ok serija. Sviđa mi se kombinacija dva glavna lika, a kad mi to potrefe, sve ostalo gutam i ne pitam. LOL 

{{message}}

{{item.title}}