13 Reasons WhyPogledaj trailer!

ТВ серија

драма, мистерија (2017)

13 Reasons Why

Оцена од корисниците
Одлично!
9,4
13 Reasons Why

Година:

2017

Жанр:

драма, мистерија

Автори:

Brian Yorkey


Главни улоги:


Christian Navarro
  >  Tony
Katherine Langford
  >  Hannah
Sullivan Rutherford
  >  Student
Michele Selene Ang
  >  Courtney Crimsen
Nina Cheek
  >  Student
Kyra Cromwell
  >  Cheerleader
Miles Heizer
  >  Alex
Justin Prentice
  >  Bryce
Devin Druid
  >  Tyler
Sloane Ayres
  >  Student
Jillian Nordby
  >  Amanda K.- Cheerleader
Michael Sadler
  >  Student
Marissa Bell
  >  Cheerleader
Alisha Boe
  >  Jessica
Keiko Agena
  >  Mrs. Bradley

Опис:


Нетфликсовата адаптација на романот на Jaya Asher и бестселерот на New York Times, 13 Reasons Why. Еден ден после училиштето Clay Jensen (Dylan Minnette) на својот балкон пронаоѓа кутија. Во неа се седум двострани аудиокасети. На нив се наоѓаат тринаесет приказни. Тринаесет причини зошто Hannah Baker (Katherine Langford) се убила пред две недели. Секоја приказна е посветена на една личност која и дала причина за самоубиство. Секоја од нив мора да ги преслуша сите приказни а потоа и да ги проследи касетите на следната личност во низата. Инаку копијата од снимката ќе стане јавна.

Oбработил/ла:

icemaher
Loading...
 • Коментари (30)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • Wani7
  member
  25.09.2017. 21:19
  Pa nešto i nisam toliko ubedjen da je ova serija bas u tolikoj meri za tinejdzere. Neke normalno vaspitane i donekle zrele da, ali ima i onih jos nezrelih mozgova koji mogu upasti u jos veće depresije. Ali svakako pogodna otprilike za sve uzraste. Pogotovo za roditelje koji prvenstveno treba da vaspitaju decu na kakav način da se ophode u školskim ustanovama, i inače. Jer od profesora to sigurno neće naučiti. Uglavnom neće. Svakako ocena i nije preko 9, vec 8.4 što mi je mozda i prenisko, ali ako se osvrnemo na trenutno društvo, onda je jedna serija ovakvog tipa i dobro prosla sa ocenom. Svakako preporuka svima, serija je urađena sa jasnom, ljudskom i smislenom porukom, i zaslužuje sve pohvale. Na to sve sjajna gluma, jako mladih glumaca.
 • Lucky10
  eXtreme member
  27.08.2017. 00:42
  Serija je jako depresivna i radnja se odvija dosta sporo. Ne znam,sve je stvar ukusa ali meni osobno i nije bas sjela i mislim da ne zaslužuje baš ovako visoku ocjenu!
 • 26.08.2017. 22:27
  POUCNA I PREDIVNA SERIJA!!!