11.22.63Pogledaj trailer!
Оцена од корисниците
Одлично!
8,283%
11.22.63

Година:

2016

Жанр:

драма, мистерија, научна фантастика, трилер

Траење:

60 мин

Автори:

Bridget Carpenter


Главни улоги:


Chris Cooper
  >  Al Templeton
James Franco
  >  Jake Epping
Sarah Gadon
  >  Sadie Dunhill
George MacKay
  >  Bill Turcotte
Daniel Webber
  >  Lee Harvey Oswald
Cherry Jones
  >  Marguerite Oswald
Kevin J. O'Connor
  >  Yellow Card Man
Lucy Fry
  >  Marina Oswald
Jonny Coyne
  >  George de Mohrenschildt
Nick Searcy
  >  Deke Simmons
T.R. Knight
  >  Johnny Clayton
Josh Duhamel
  >  Frank Dunning
Tonya Pinkins
  >  Mia Mimi Corcoran
Brooklyn Sudano
  >  Christy Epping
Erica Anderson
  >  Sadie's Cousin #1

Опис:


“На 22. ноември 1963 година, три пукотници одекнаа во Далас, претседателот Кенеди е убиен, и светот се менува. Што би се случило доколку тоа можеше да се промени?“ Тргнете на патот и дознајте го тоа во најновата епска серија 22 ноември 1963 во продукција на студиото на J. J. Abrams “Bad Robot Productions” (Person of Interest, Fringe, Lost), познатиот автор Stephen King, извршната продуцентка Bridget Carpenter (The Red Road, Friday Night Lights, Parenthood) и телевизиската куќа Warner Bros.

Првите две епизоди ги режира добитникот на наградата Оскар Kevin Macdonald (The Last King of Scotland, State of Play).

Серијата е базирана на романот на Stephen King, а ја има соберено неверојатната екипа од актери кои го прикажуваат длабоко комплексни ликови и удира кон гледачите со непредвидлива мрачна страна на американскиот сон. James Franco настапува како Jake Epping, професор во средно училиште кој тукушто ја губи сопругата и кој сака да направи нешто важно по кое ќе се истакне. Охрабрен од поддршката на пријателот (Chris Cooper), Jake се враќа во минатото за да го спречи атентатот на претседателот John F. Kennedy, Приказната ги враќа гледачите во светот на 60-тите години од минатиот век во Тексас каде што истражува многубројни тајни кои ќе се вплеткуваат околу наводниот убиец Lee Harvey Oswald. Но мисијата на Jake не ја загрозува само Oswald, туку и Sadie, прекрасна библиотекарка која ќе се вљуби во него, но го загрозува и самото минато кое не сака да се промени. Ако не се промени минатото, ќе возврати со противудар. Оваа серија поради својата напнатост ќе ве држи на работ на седиштата и ќе ве одведе во епски вртлог од тајни и емотивна возбуда каква досега не сте доживеале.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (23)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • sinna
    eXtreme member
    23.05.2017. 14:31
    Serija je odlična.Tema koja nikada nemože pogriješiti,povratak u prošlost radi popravka sadašnjosti.Dokaz da što je zapisano mora i da ostane zapisano.Stari faraoni su imali izreku,neka bude zapisano,znali su oni da se to neće promjeniti.Serija kao zabava za svakoga,a ima malo i urota što mi se vrlo sviđa.Obožavam sve vrste urota stvarnih i izmišljenih.Preporuka svima za odgledati.BTW prijevodi vrhunski odrađeni.
  • stoN_Cold
    eXtreme member
    22.05.2017. 19:33
    Odlična.
  • 22.05.2017. 15:36
    Zanimljiva sf priča sa napetom radnjom iako je tema priče odlaska u prošlost da se popravi budućnost več realizirana u nekoliko serija. Ocjena 1-5 . . . 4

{{message}}

{{item.title}}