Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Bodyguard - BBC adrenalinski uragan...

Režija: Jed Mercurio

26. kolovoza 2018. otvorila se nova BBC hit serija Bodyguard. Serija je imala najbolje otvaranje u poslijednjih desetak godina, a nakon „nabrijane“ prve epizode, u Britaniji je bila glavna tema razgovora među gledaocima tv-programa. Uskoro je premašila brojku od 10 miliona gledatelja po epizodi, a završnu šestu epizodu gledalo je pola Britanije.

Riječ je o političkom thrilleru, no tako akcijski nabrijanom da se bez problema može usporediti s recimo Jason Bourne, što nije lako postići u tv seriji koja ima šest jednosatnih epizoda. Autor serije je je iskusni Jed Mercurio, koji ima iza sebe uspješnicu Line of Duty, policijsku thriller seriju u kojoj je dobro ispekao zanat. Uz BBC produkciju i moćnu glumačku ekipu, serija je bila „osuđena“ na uspjeh, koji naravno nije izostao. Pošto se svjetske distribucije dohvatio Netflix, serija bude imala dostojan tretman i gledanost širom svijeta.

David Budd, ratni vojni veteran ima problema u braku i osobnom životu. Potajice se teško nosi s PTSP-em, a nakon izvanredne intervencije u  vlaku, kada je pokazao nevjerovatnu hrabrost i staloženost, Budd dobija novi posao. Određen je za tjelohranitelja kontroverznoj političarki u  usponu, ministrici Unutrašnjih poslova Juliji Montagaue. Ona je trn u oku svojim kolegama i liberalnoj javnosti, jer pokreće inicijativu za veću kontrolu nad društvenim mrežama, privatnim razgovorima na mobitelu, mailovima, itd...Uskoro osim otvorenoga podmetanja drugih odsjeka, tajnih i polutajnih službi, Julia postane meta serije atentata. David Budd se nađe u središtu umreženih intriga, nasilnih akcija protiv njega i njegove poslodavke. Opasnost vreba sa svih strana, a ne samo od terorista, teško je reći tko je prijatelj a tko neprijatelj, važno je samo obaviti posao po svaku cijenu i zaštititi osobu kojoj si osobni tjelohranitelj...

Politički thrilleri su vrh vrhova filmske industrije. Ogromna količina prljavštine, intriga, zakulisnih igara, nelojalne konkurencije odjela koji bi trebali imati zajednički cilj - služiti Domovini, idealna je scena za adrenalinsku akciju. Uz vještu ruku redatelja Mercuria, suvislu priču prožetu neprekidnom akcijom, ova serija je bila „osuđena“ na uspjeh od samoga početka.

Glavni lik serije David Budd je mladi britanski glumac Richard Madden, popularni junak iz serije Game of Thrones - Rob Stark, "Kralj Sjevera" i nesuđeni nasljednik trona Starkovih. Vrlo snažnu ulogu ima i Keeley Hawes, koja glumi kontroverznu ministricu Julie Montague. No pravi razlog uspjeha je dobra priča i vrlo snažan ritam. Akcija i adrenalin pršte od samoga početka, pa ova serija definitivno spada u one koje se gutaju u komadu. Otvaranje serije, već od prvih scena započinje s nabrijanom akcijom, te se proteže doslovce do zadnje scene serije.

Par primjedbi koje nipošto ne kvare gledanje i ocjenu same serije: Priča serije je okrenuta unutarnjoj političkoj sceni Engleske, pa samim time razumljivija je britanskim gledateljima. Potreba za obratima je otišla tako daleko da se moglo malo i stati na loptu. Naime serija je napeta i uzbudljiva bez dodatnih preokreta koji su pomalo isforsirani i služe više da zapanje gledaoca, a moglo se i bez njih efektno završiti.

No sve u svemu, količina akcije, intriga i uzbuđenja je nevjerovatna i sasvim je dostatan razlog da se serija pogleda u komadu, bez stanke za WC. Naravno, da bi se uživalo u akcijskom političkom thrilleru, mora se voljeti žanr i neprekidna akcija, te nije za ljubitelja drama i romantičnih komedija. Svi ostali neka ne dvoje, zabava je zajamčena.

  • Коментари (17)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    22.12.2021. 12:05
    Meni se serija nije svidela, slazem se sa CSInvestigator da imaju bolje serije, i sa par recenica od
    dzabaludin i forster 1.
  • DurmitoracŠljivo
    Active member
    22.12.2021. 11:31
    Odlična serija , vrijedi pogledati . 
  • CSInvestigator
    Translator
    14.01.2019. 21:22
    Iskreno, ok serija, ali ne toliko izuzetna koliko sam očekivala...
    Imaju Britanci mnooooogo boljih serija...
;

{{message}}

{{item.title}}