Zhou Yu de huo che

Филм

драма, љубовен, романса (2002)

Zhou Yu de huo che

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,641%
Zhou Yu de huo che

Година:

2002

Жанр:

драма, љубовен, романса

Траење:

96 мин

Режија:

Zhou Sun

Сценарио:

Zhou Sun
, Cun Bei
, Mei Zhang


Главни улоги:


Gong Li
  >  Zhou Yu
Tony Ka Fai Leung
  >  Chen Qing
Honglei Sun
  >  Zhang Qiang
Chunling Shi
  >  Xiang

Опис:


Zhou Yu (G. Li), keramičarka iz jednog sela iz sjeverozapadne Kine, ima duboku vezu s Chen Quingom (T. Leung Ka Fai), suptilnim i stidljivim pjesnikom, koji radi kao učitelj u udaljenom gradu. On se u nju jako zaljubio i poklonio joj je zbirku pjesama u kojoj ju je usporedio s mističnim jezerom. Očarana njime, Zhou Yu svaki vikend putuje vlakom ne bi li se našla s njime i vodila ljubav. Ali, ona istodobno postane i jako vezana uz njegovu poeziju i trudi se organizirati književne večeri i izdati zbirke. Chenu nije jasno voli li ga ona zbog njegovih pjesama ili zbog njega samoga, pa odluči preseliti se u drugi grad. Zhou Yu će upoznati lokalnog veterinara Zhanga (H. Sun) s kojim će se slučajno upustiti u ljubavni odnos, zbog čega će se naći u novom vrtlogu ljubavnih osjećaja...

"Vlak Zhou Yu" osebujan je film izrazite atmosferičnosti koji prvenstveno želi izraziti suptilna i melankolična unutarnja stanja svojih likova, a manje polaže na fabulativnost. Priča je to o osjećajnoj djevojci (koju tumači jedna od najpoznatijih kineskih glumica, Gong Li) nošene bujnim ljubavnim emocijama i očaranošću poezijom. Njezina stanja izvrsno naglašava sjajna kamera i lirske glazbene partiture, te zanimljivo korištena nelinearna montaža.
Film je režirao Zhou Sun, jedan od najzapaženijih kineskih filmskih redatelja još od osamdesetih godina (Blood at Dusk i Prettyx Mother).
  • Слично за гледање
  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}