Yao a yao, yao dao wai po qiaoPogledaj trailer!
Оцена од корисниците
-
7,286%
Yao a yao, yao dao wai po qiao

Наслов:

Šangajska trijada

Година:

1995

Жанр:

драма, криминалистички, љубовен, романса, трилер

Траење:

108 мин

Режија:

Yimou Zhang

Сценарио:

Bi Feiyu
, Li Xiao


Главни улоги:


Gong Li
  >  Xiao Jingbao
Baoying Jiang
  >  Cuihua, the Widow
Biao Fu
  >  Zheng, Tang's No.3
Shu Chen
  >  Shi Ye
Chun Sun
  >  Song, Tang's No. 2
Jiang Liu
  >  Fat Yu
Baotian Li
  >  Tang, the Gang Boss
Xuejian Li
  >  Liu, 6th Uncle
Qianquan Yang
  >  Ah Jiao
Xiaoxiao Wang
  >  Shuisheng, the boy

Опис:


Kriminalistička drama.Početkom tridesetih godina dvadesetog stoljeća u Šangaju je najmoćniji kriminalac Tang koji je stvorio ]carstvo^ raspačavajući opijum.Njegova je ljubavnica Xiao Jingbao- ]Bijou^- nekoć prostitutka a sad pjevačica u najvećem šangajskom noćnom klubu kojem je vlasnik dakako - Tang. Četrnaestgodišnjeg seljačića Shuishenga dovede u Šangaj njegov stric,Tangov rođak i sluga.Dječak će biti sluga kod Bijou i ispunjavat će poslušno
svaku njezinu želju...

U filmu su prikazani dramatični događaji kojima dječak svjedoči u prvih nekoliko dana svog boravka kod Bijou.Ona stanuje u velikoj raskošnoj kući koju joj je poklonio Tang.Tang ima dva pomoćnika svoju ]desnu ruku^ Songa i miljenika Zhenga.Song je tajni ljubavnik Bijou što zapanjeni Shuisheng otkrije već prvih dana.Debeli Yu glavni je Tangov konkurent koji pobije nekoliko njegovih ljudi..
Ovaj je film redatelja Zhang Yimoua (rođenog 14. studenog 1951. u Narodnoj republici Kini) imao velik uspjeh na Zapadu.Bio je nominiran za Oscara,a američki National Board of Review proglasio ga je najboljim stranim filmom.Za mnoge je kritičare glumica Li Gong ,koja glumi Bijou,najljepša i najbolja glumica današnjeg svjetskog filma.Glumac Li Baotian ,koji glumi Tenga,bio je godine 1994. proglašen najboljim kineskim glumcem.
  • Слично за гледање
  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}