Pogledaj trailer!

Филм

комедија (2018)

Patuljci sa naslovnih strana

Оцена од корисниците
-
 
Patuljci sa naslovnih strana

Година:

2018

Жанр:

комедија

Режија:

Milorad Milinkovic

Сценарио:

Milorad Milinkovic


Главни улоги:


Gordan Kicic
  >  Nikola
Boris Milivojevic
  >  Zoran
Tamara Krcunovic
  >  Mira

Опис:


Никола (Гордан Кичиќ) има четириесетина години и е водечка ѕвезда во реалити програма која се вика “Три минути слава“. Во пракса, тоа изгледа така што тој безобразно ги навредува луѓето кои на тоа шоу ќе се пријават и поради тоа многу е ценет и одлично платен. Неговите злобни и отровни зборови магнетски ги привлекуваат гледачите и рејтинзие ги подигнуваат до небото.
Освен тоа, тој смислува и разни други реалити формати, како и разни скриени камери. Неговиот живот е всушност реалити програма. Неговиот најдобар пријател Зоран (Борис Миливојевиќ) е сопственик на медиумска куќа која се занимава со производство на разни реалити формати, а жената на неговиот пријател, Мира (Тамара Крцуновиќ) е негова најголема љубов од младоста, што, секако, никој освен нив двајцата не го знае.
Животот на Никола почнува да се менува во моментот кога смислува начин како од млада девојка која е туркана од нејзината амбициозна мајка, да направи ѕвезда. И подметнуваат скриена камера која излегува од контрола и тој почнува да се прашува: дали сето тоа е всушност местенка, т.е. скриена камера која му ја подметнуваат нему?
Кога ќе се увери дека одредените околности сепак се реални, тој е принуден да ја спасува сопствената кожа на начин на кој единствено тој го знае... со помош на реалити програма.
Но, тој мора да го разграничи најбитното: дали целиот негов живот е едно големо реалити шоу? И што е во сето тоа реално, а што е само измислица која донесува рејтинзи?

Oбработил/ла:

icemaher

Прочитајте ја рецензијата на филмот Patuljci sa naslovnih strana:

  • Слично за гледање
  • Коментари (11)
  • Cetiri ruze

    Cetiri ruze (2019)

    драма, криминалистички

    Radnja filma, čiji scenario potpisuju Balša Labović i Vasilije Nikitović, odvija se pod okriljem beogradske noći u klubu koji će kao magnet privući galeriju likova željnih lake love, dobrog provoda i...
  • Ajvar

    Ajvar (2019)

    драма

    Вида (Наташа Нинковиќ) и Бане (Сергеј Трифуновиќ) се брачен пар, којшто долго време живее во Скандинавија. Тие имаат успешни кариери, доволно пари за пристоен живот и куче, ама немаат деца. За...
  • Nemanjici-radjanje kraljevine

    Nemanjici-radjanje kraljevine (2017)

    драма, историски, авантура

    Прва серија за српската средновековна династија Немањиќи на овие простори. Серијата го следи животот на Стефан Првовенчани, и неговото крунисување за прв крал на Србија.
  • Ubice mog oca

    Ubice mog oca (2016)

    криминалистички

    Дејствието во серијата започнува кога главниот херој, младиот инспектор на белградската полиција Александар Јаковљевиќ (Вук Костиќ) наспроти своето проблематично однесување добива важен случај -...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • DurmitoracŠljivo
    Active member
    28.11.2019. 16:35
    Kad se film završio nisam znao šta sam odgledao . Da ne bih pisao previše , samo ću reći šteta vremena .  
  • Vilin
    eXtreme member
    12.02.2018. 13:08
    Nisam gledao "Patuljke" (mada verovatno hoću, jer je naziv filma parafraza jedne stvari moje omiljene "Azre"), a ni "Stado", ali nikako ne treba generalizovati stvari. Domaći film je iznedrio puno remek dela ("Kad budem mrtav i beo", "Misterija organizma", "Ubistvo s predumišljajem", "Život je lep", "Lepa sela...", "Ko to tamo peva" ...), tako da stvarno ne treba uopštavati.
  • 28.01.2018. 22:03
    gledati domace filmove je cisto gubljenje vremena !!!

{{message}}

{{item.title}}