EraserheadPogledaj trailer!

Филм

фантазија, хорор (1977)

Eraserhead

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,491%
Eraserhead

Наслов:

Glava za brisanje

Година:

1977

Жанр:

фантазија, хорор

Траење:

89 мин

Режија:

David Lynch

Сценарио:

David Lynch


Главни улоги:


Jeanne Bates
  >  Mrs. X
Thomas Coulson
  >  The Boy
Jack Fisk
  >  Man in the Planet
Allen Joseph
  >  Mr. X
Darwin Joston
  >  Paul
Hal Landon Jr.
  >  Pencil Machine Operator
Jean Lange
  >  Grandmother
Jennifer Lynch
  >  Little Girl (as Jennifer Lynch)
John Monez
  >  Bum
T. Max Graham
  >  The Boss
Jack Nance
  >  Henry Spencer
Laurel Near
  >  Lady in the Radiator
V. Phipps-Wilson
  >  Landlady (long version)
Judith Roberts
  >  Beautiful Girl Across the Hall
Charlotte Stewart
  >  Mary X

Опис:


Snimano sa prekidima u periodu od pet godina, u radikalnom debitantskom ostvarenju Dejvida Linča, Džek Nens glumi Henrija Spensera, čoveka koi živi u bezimenoj industrijskoj pustoši. Kada sazna da je njegova bivša devojka trudna, Henri pristane da oženi buduću majku Meri i da sa njom počne da živi u svom malom i neurednom stanu. Njihova beba se rodi sa groznom mutacijom, kao čudno stvorenje nalik reptilu čiji nepodnošljiv plač ne prestaje. Prestravljena i zgrožena Meri ubrzo pobegne, ostavljajući Henrija na milost i nemilost zavodnici koja živi u susednom stanu. Neopisivo gnusna noćna mora, “Glava za brisanje” kaska sporim, nadrealnim ritmom: Henrijev svet je bolesno magnovenje, mesto gde se gresi manifestuju kao bizarna stvorenja, a svetovi egzistiraju unutar svetova. Interpretirajući film u skladu sa Linčovim tvrdnjama da je ovo ostvarenje proizvod njegovih ličnih strahova u vezi sa očinstvom, “Glavu za brisanje” je možda lakše svariti na narativnom nivou, ako je potrebno.
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    09.11.2022. 01:21
    Neko ne voli Linca,malo su i podeljeni utisci oko datog filma. Jeste debitantski, jeste specifican, radjen u crno-beloj tehnici, jeste utkan nadrealizam, mozda ce nekome neke scene biti gadne i reci sta filozofira i kakvog smisla imaju te scene itd ... ja uopsteno volim njegov rad ( eto i naredni The Elephant Man vise me je dotakao realno, mada on i nema mnogo dugometraznih, tipa 9 ili 10 , pri cemu se, zanimljivo ,jedino kod poslednjeg sto sam gledao Inland Empire sad uopste ne secam o cemu se radi)  , ali  dati mi se svideo, mislim da dati film treba po mom misljenju uzeti u razmatranje u smislu da ga mozda treba pogledati kad ugrabite slobodnog vremena. Sta znam videh ga u kolekciji jednog prijatelja, pa rekoh samo da ga pomenem, krecem Preman pa dokle stignem, a da ne zaspim ;) AlexDeLarge2022-11-09 09:07:46
  • KarolinaV
    Uploader
    31.03.2015. 20:07
    Eraserhead (1977)




    Žanr: Drama, Horor, Misterij
    Trajanje: 89 min
    Država: Sjedinjene Američke Države
    Jezik: Engleski

    Režija: David Lynch
    Scenarij: David Lynch


    Uloge:

    Jack Nance ... Henry Spencer (kao John Nance)
    Charlotte Stewart ... Mary X
    Allen Joseph ... Gospodin X
    Jeanne Bates ... Gospođa X
    Judith Roberts ... Prelijepa djevojka preko puta (kao Judith Anna Roberts)



    [tube]oK-2_OsBe0s[/tube]

    Sniman s prekidima u razdoblju od pet godina, radikalni prvijenac Davida Lyncha u glavnoj ulozi ima Jacka Nancea koji igra Henryja Spencera, čovjeka koji živi u bezimenoj industrijskoj pustoši. Doznavši da je jedna njegova bivša veza rezultirala trudnoćom, Henry se pristane oženiti budućom majkom Mary te je dovede u svoj mali prljavi stan. Njihovo dijete rodi se s odvratnim mutacijama i s izgledom neobičnoga gmazovskog bića čiji prodorni krici nikako ne prestaju.
    Ubrzo Mary u strahu i s gnušanjem pobjegne, ostavljajući Henryja da podlegne zavodničkim čarima djevojke koja živi preko puta.

    Izrazito intenzivna noćna mora, "Eraserhead" se kreće u svom sporom, nadrealnom ritmu: Henryjev svijet je kancerozan nadrealni san, mjesto gdje se grijesi iskazuju u obliku čudnih bića i svjetova koji postoje unutar drugih svjetova.
    link





    KarolinaV2015-11-05 01:20:46

{{message}}

{{item.title}}