Upstart CrowPogledaj trailer!

ТВ серија

комедија (2016)

Upstart Crow

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,9
Upstart Crow

Година:

2016

Жанр:

комедија

Автори:

Ben Elton


Главни улоги:


Dominic Coleman
  >  Condell
Steve Speirs
  >  Burbage
Liza Tarbuck
  >  Anne
Paula Wilcox
  >  Mary
Harry Enfield
  >  John
Spencer Jones
  >  Kempe
Mark Heap
  >  Greene
Helen Monks
  >  Susanna
Gemma Whelan
  >  Kate
Rob Rouse
  >  Bottom
Tim Downie
  >  Marlowe
David Mitchell
  >  Will
Tom Edden
  >  Clerk
Seb Barker
  >  Hamnet (as Sebastian Barker)
Gemma Whelan
  >  Kate (6 episodes, 2016)

Опис:


Хумористична серија нарачана по повод 400 годишнина од смртта на Вилијам Шекспир, следејќи ги неговите почетоци, покрај тоа и како успеал да го избалансира својот семеен живот во Стратфорд на Ејвон. Во 1592 година, Вилијам Шекспир е на самиот почеток на својата кариера. Книжевната елита со презир гледа на неговите рани дела, а во својот дом никој не го сфаќа сериозно. Вил чувствува дека би можел да стане голем драмски писател само да му се пружи прилика.
Но тука на неговите маки не им се гледа крајот. Вил е под притисок постојано да создава нов материјал, додека умислениот соперник Роберт Грин му подметнува местенки, а тука се и непристојните родители кои живеат во неговата куќа.
На патот кон славата Вил ќе започне ремек дело, поради измама ќе облече смешни пантолони, има проблеми со жената поради сонети и среќни три вештерки кои му прорекнуваат големи настани.
Вил се мачи пишувајќи ја улогата на Ромео, а истовремено мора да се расправа со лутиот актер и напорниот гост и да ги поднесува не премногу корисните совети од своите родители.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари
  • Back

    Back (2017)

    драма, комедија

    Stephen (David Mitchell) i Andrew (Robert Webb) su otuđena polubraća koja će pokušati da upravljaju porodičnim pabom koji su nasledili nakon što im je otac preminuo.
  • Walliams & Friend

    Walliams & Friend (2015)

    комедија

    Skeč-serija snimana pred živom publikom u kojoj David Walliams u svakoj emisiji ugošćuje različite poznate osobe s kojima u duetu pravi više raznih parodija i skečeva.
  • Ambassadors

    Ambassadors (2013)

    комедија

    Троделна комедија од BBC за авантурите и политиките на новиот британски амбасадор (Дејвид Мичел) и неговиот искусен соработник (Роберт Веб) во измислената азиска земја Тајбекистан.
  • I Want My Wife Back

    I Want My Wife Back (2016)

    комедија, љубовен, романса

    Na povratku s još jednog poslovnog puta Murray čuje da bi ga voljena žena Bex mogla ostaviti na četrdeseti rođendan. Očajnički je pokušava naći prije početka proslave iznenađenja koju za nju...

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}