ТВ серија

документарен (2014)

Tom Kerridge's Best Ever Dishes

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
 
Tom Kerridge's Best Ever Dishes

Година:

2014

Жанр:

документарен

Главни улоги:


Tom Kerridge
  >  Himself - Host (unknown episodes)

Опис:


Том Кериџ, кувар заверен со Мишелинови ѕвездички, ни покажува како се подготвуваат најдобрите можни верзии на храната која сите ја сакаме. Секојдневните јадења како лазања, печено јагне или пак десерти од ориз ќе ги претвори во вистински деликатеси какви никогаш претходно не сте пробале.

Ќе има тука многу познати омилени јадења, како британска пита од шунка и печурки, пилешко на киевски начин, хамбургери, супа од домати, пита од сируп или пак превртен колач од ананас, но Том на секој од нив им дава свој печат. Ќе ни открие и неколку варијанти и трикови кои на тоа јадење че му дадат една нова димензија. Том смета дека разликата меѓу добро и прекрасно јадење е во вкусот и сака да ни покаже како да постигнеме што поинтензивен вкус. Разликата можеби ќе биде во неочекувани состојки кои никогаш не сте ги испробале во своето омилено јадење или пак со едноставни совети како максимално да го искористите потенцијалот на состојките. Сите тие јадења се подготвуваат лесно, а притоа ни малку не се компромитира вкусот. Том е со години во врвната кујна и неговото знаење и проникливост можат да ја променат и нашата кујна дома.

Во секоја епизода, Том ќе подготвува пет јадења од кои ќе ни потечат лиги во устите, вклучувајќи ги главните јадења, прилози и десерти: од печени работи до салати, класични колачи и разноразни пити. Емисијата ќе изобилува со јадења кои со задоволство повторно ќе ги послужувате. Том ќе запознава и луѓе кои ќе се потрудат да направат своја, што подобра верзија од некое јадење - било да станува збор за локал во јужен Лондон каде се подготвува скара или клуб со малезиска кујна, а сето тоа настојувајќи да открие некои од тајните зад нивните фантастични јадења. Некои откритија потоа ќе ги искористи во своите јадења за да ги подобри дополнително.

Исто така едно од своите најдобри јадења ќе го послужи изгладнетото друштво за да види што мислат за неговата верзија од познатите омилени деликатеси. Од хамбургер од шунка кој го пече покрај железничка пруга до превртен колач од ананас кој ќе го послужи во своето некогашно училиште, Том готви за непретенциозно друштво сакајќи да дознае дали неговата верзија на јадења им е најдобра која некогаш ја пробале.

Во секоја епизода ќе видиме рецепти кои ќе посакате да ги внесете во својата куќна збирка за разноразни пригоди, било да станува збор за новите верзии на омилените класични јадења на Том, вкусни брзи оброци кои можат да се подготвуваат во текот на неделата, тестирање на конкретна популарна храна за забави, вистински раскошен ручек, подготовка на прекрасни закуски за надвор или пак посебни специјалитети за викенд за кои обично треба малку повеќе време.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Gajtana
    Junior moderator
    26.02.2015. 13:20

    Tom Kerridge's Best Ever Dishes (2014)

     

     
     
    Žanr: Dokumetarni
     
     
    Radnja filma:
    Kuhar ovjenčan Michelinovim zvjezdicama Tom Kerridge će svakodnevna jela poput lazanja,
    pečene janjetine ili deserta od riže pretvoriti u prave delicije kakve nikad prije niste probali.
    Tom će u svakoj epizodi pripremiti pet jela od kojih će nam poteći slina u ustima, uključujući
    glavna jela, priloge i deserte: od pečenja do salata, klasičnih kolača i raznoraznih pita.
    Emisija će obilovati jelima koja ćete s užitkom uvijek iznova posluživati. U svakoj ćemo epizodi
    pokazati recepte koje ćete poželjeti uvrstiti u svoju kućnu zbirku za raznorazne prigode, bilo da
    je riječ o novim verzijama Tomovih omiljenih klasičnih jela, ukusnim brzinskim obrocima koji se
    mogu pripremiti preko tjedna, testiranju konkretne popularne hrane za tulume, pravom raskošnom ručku,
    pripremi sjajnih zalogaja za van ili pak posebnim specijalitetima za vikend za koje obično treba malo
    više vremena.
     
     
     
     
     
    [TUBE]ihZAslNA27k[/TUBE]
     
     
     
     
     
     
     
     
     

{{message}}

{{item.title}}