Pogledaj trailer!

ТВ серија

драма, трилер (2014)

The Game

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,9
The Game

Година:

2014

Жанр:

драма, трилер

Траење:

60 мин

Автори:

Toby Whithouse


Главни улоги:


Jonathan Aris
  >  Alan Montag
Brian Cox
  >  Daddy
Shaun Dooley
  >  DC Jim Fenchurch
Victoria Hamilton
  >  Sarah Montag
Zana Marjanovic
  >  Yulia
Paul Ritter
  >  Bobby Waterhouse
Tom Hughes
  >  Joe Lambe
Chloe Pirrie
  >  Wendy Straw
Yevgeni Sitokhin
  >  Odin
Judy Parfitt
  >  Hester Waterhouse
Marcel Iures
  >  Arkady
Tim Bentinck
  >  Home Secretary
Gemma Chan
  >  Chen Mei
Jay Simpson
  >  Colin Blakefield
Todd Boyce
  >  Hank Chambers

Опис:


Елегантен, напнат, шпиунски трилер сместен во времето на Студената војна во кое не е секогаш јасно кои се непријателите, а кои сојузници, а шпиунската работа подразбира дека мора да ги извалкате рацете. Кога пребегнат офицер од КГБ ќе открие постоење на страшен советски заговор кој се води под шифрата Операција “Стакло“, харизматичниот, но параноичен шеф на агенцијата МИ5, познат под едноставниот прекар Татко, ги собира тајната комисија шпиуни и разузнавачки агенти да го истражат тоа. Дали се тие најдобри? Или се единствените на кои им верува во светот во кој двојните агенти, тајните и лагите се нормална појава?

Тие се Боби Вотерхаус, сомнителен и амбициозен шеф на контраразузнавањето; Сара Монтаг, негова иронична и неверојатно интелигентна заменичка, нејзиниот маж Алан Монтаг, весел и искрен стручњак за прислушкување и пресретнување; Џим Фенчрч, скептичен детектив на специјалната полициска единица и Венти Стро, наивна секретарка.
Тука е и оперативецот Џо Ламб, проблематичен, но генијален испитувач кој е способен да прочита сечиј карактер. Но Џо сокрива повеќе него што на прв поглед се чини: мрачно минато и опасна тајна.

Точната цел на заканата не е јасна. Знаат само дека Советите повторно ги активирале притаените агенти по целата Велика Британија и на сите им дале задачи.

Во секоја епизода од серијата екипата добива ново име од списокот. Секое име е нов предавник кого требаат да го истражат, мисија во непознатото и чекор поблиску до откривањето на операцијата “Стакло“.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • bojan969
    Administrator
    20.05.2015. 21:01
    TITLOVI
  • valkanela
    member
    07.11.2014. 23:17



    "The Game" je britanska mini serija (BBC), smještena u hladnoratovsko okruženje 70.-ih godina prošlog stojeća, prateći svijet špijunaže. Prikazuje nam nevidljivi rat koji britanska tajna služba MI5 vodi, u nastojanju da zaštiti naciju od prijetnji Hladnog rata.

    Uloge: Victoria Hamilton, Tim Bentinck, Gabrielle Scharnitzky

    IMDB



    [TUBE]BZ04xaKs9wA[/TUBE]
    bojan9692015-05-20 20:57:22

{{message}}

{{item.title}}