The Ascent Of CivilisationPogledaj trailer!

ТВ серија

историски, документарен (2015)

The Ascent Of Civilisation

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
The Ascent Of Civilisation

Година:

2015

Жанр:

историски, документарен

Траење:

50 мин

Режија:

Cristina Trebbi

Главни улоги:


Christian Rodska  >  narator

Опис:


Какви всушност биле Викинзите? Што тоа постигнале Римјаните и дали достигнувањата на старите Грци живеат и денеска во нас?
Оваа серија ги преиспитува мотивите и досегашните знаења за древните цивилизации. Ќе ги проучиме нивните интересни особености и ќе добиеме сосема нов поглед на некогашните општества. Ова е револуционерен поглед на древните култури, зачинет со изненадувачки откритија, кои ги менуваат нашите сфаќања за минатото.
Имагинативните анимации и забавна нарација, се здружиле во ова уникатно истражување на старата Грција да го опишат подемот на ова древна суперсила која оставила неизбришива трага на западното општество.

Римјаните успеале да создадат само едно од најмоќните царства во историјата, со помош на величествена војска професионални легионери и добра политичка машинерија.
Ќе видиме дека и Викинзите не биле така диви и крволочни нордиски дивјаци, туку толерантен народ чија трговска мрежа се раширила низ целата Европа.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Kneginja
    The Legend Of
    01.01.2016. 18:13



    Serija je prevdena, LjubicaSP hvala za prevode zamojuljubav

    Titlove mozete preuzeti OVDJE








  • LjubicaSP
    Moderator
    22.12.2015. 17:46
    Evo i prevoda prve epizode

    The Ascent of Civilisation  

  • kadetoni
    Moderator
    21.12.2015. 21:30
    The Ascent of Civilisation

    Uspon civilizacije

         

                          Žanr: dokumentarni - istorijski 
    Jezik:  engleski
                               Trajanje: tri epizode po 50 minuta


    Kakvi su Vikinzi zaista bili? Šta su to Rimljani postigli i da li dostignuća starih Grka žive i danas u nama? Ova serija preispituje mitove i dosadašnja znanja o drevnim civilizacijama. Proučićemo njihove zanimljive osobenosti i dobiti sasvim nov pogled na nekadašnja društva. Ovo je revolucionaran pogled na drevne kulture, začinjen iznenađujućim otkrićima, koja menjaju naša shvatanja o prošlosti.
    Maštovite animacije i zabavna naracija, udružili su se u ovom jedinstvenom istraživanju stare Grčke da opišu uspon ove drevne supersile koja je ostavila neizbrisiv trag na zapadno društvo.

    Rimljani su uspeli da stvore jedno od najmoćnijih carstava u istoriji, uz pomoć veličanstvene vojske profesionalnih legionara i dobre političke mašinerije.
    Videćemo i da Vikinzi nisu bili tako divlji i krvoločni nordijski divljaci, već tolerantan narod čija se trgovinska mreža raširila celom Evropom.

    izvor: port.rs

    [TUBE] DE_hpV4j-QE[/TUBE]

    Prevod najavila 
    LjubicaSP

     
    kadetoni2015-12-21 21:39:12

{{message}}

{{item.title}}