The Addams Family

ТВ серија

семеен, комедија, хорор (1964)

The Addams Family

Оцена од корисниците
-
8,0
The Addams Family

Наслов:

The Addams Family

Година:

1964

Жанр:

семеен, комедија, хорор

Траење:

30 мин

Автори:

David Levy


Главни улоги:


Jackie Coogan
  >  Uncle Fester
Marie Blake
  >  Grandmama
John Astin
  >  Gomez Addams
Ted Cassidy
  >  Lurch
Carolyn Jones
  >  Morticia Addams
Lisa Loring
  >  Wednesday Addams
Ken Weatherwax
  >  Pugsley Addams
The Thing
  >  Itself
Felix Silla
  >  Cousin Itt
Carolyn Jones
  >  Ophelia Frump
Parley Baer
  >  Arthur J. Henson
Rolfe Sedan
  >  Mr. Briggs, Postman
Allyn Joslyn
  >  Mr. Hilliard
Vito Scotti
  >  Sam Picasso
Hugh Sanders
  >  Bosley Swain

Опис:


The Addams Family is not your typical family: it takes delight in most of the things of which normal people would be terrified. Gomez Adams is an extremely wealthy man and is able to indulge his wife Morticia's every desire, whether it's cultivation of poisonous plants or a candlelit dinner in a graveyard. People visiting the Addams Family just don't seem to appreciate the 7-foot-tall butler named Lurch or the helping hand (which is just a disembodied hand named Thing).
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • LEMONZOO
    Active member
    01.06.2012. 07:38
    mislim da sam ovo gledao još u devedesetima. super serija
  • bojan969
    Administrator
    30.05.2012. 22:51
    The Addams Family (1964-1966)
    TV serija



    Žanr: Porodična horor komedija
    Država: Amerika
    Jezik: Engleski

    [TUBE]JJZbhj412vo[/TUBE]

    Svakako zastrašujuća,uvrnuta i definitivno unikatna porodica Adams jedna je od najneuobičajnih porodica na svetu.

    Bračni par Gomez i Mortiša i njihovo dvoje dece Pagzli i Sreda su srećna mračna američka porodica koji svoj dom dela sa stricem Festerom, bakom(Mama), batlerom Lurčom i Stvari. Njihova svakodnevnica razlikuje se od većine stvari koje radi jedan prosečni stanovnik njihovog grada. I dok se komšijama ledi krv u venama svaki put kada moraju da kroče u njihovu kuću oni svoje životne navike smatraju normalnim.

    Gomez (John Astin) kao glava kuće i kao veliki akrobata dane provodi veličajući svoju dragu ženu Mortišu. Puno para koje zarađuje tako što prodaje zemljišta na kojima ima nafte u potocima a za koje nije ni svestan omogućuje mu da pruži svojoj porodici a posebno deci sve što požele. I dok voli da se igra vozovima (da ih diže u vazduh) i mačuje, isto toliko voli da čita novine dubeći na glavi i plešući tango sa svojom dragom.

    Mortiša (Carolyn Jones) je sve ali ne i američka domaćica (barem ne u konvecionalnom smislu). Njen dan se svodi na to da plete odeću obično za rodbinu koja ima tri ruke ili dve poduže, ali isto tako i da pazi i mazi svoje mile biljke otrovnice u stakleniku koji poseduje. Omiljena biljka mesožderka njen je ponos i dika. I pored toga što pazi na svoje biljke ona i slika ali i dekoriše sveće, obično ruže kojima odseče cvet i ostavi samo trnovito stablo. Mortiša je svakako brižna majka ali najbitnije ona je uvek staložen i posvećen deo porodice.

    Sreda (Lisa Loring) i Pagzli (Ken Weatherwax) su bezbrižna deca koja u svoje slobodno vreme vole da se igraju sa dinamitom,svojom kućnom macom (koji je inače lav) i ostalim raznim i nesvakidašnjim životinjama. I dok Sreda uživa da se igra sa svojom bezglavom lutkom Marijom Antoanetom, uzgajanjem paukova i gušterom Luciferom njen brat Pagzli uživa da se igra sa ocem dizanjem vozova u vazduh kao i pravljenjem najčudnijih mašina i igranjem sa oktopodom Aristotelom. Dok većina porodice Sredu smatra slikom i prilikom porodice, što zbog svoje sadističke ličnosti što zbog toga što u džudu prebije svog oca u dva poteza, dragi i pomalo normalni Pagzli često ima problema jer njegovo normalno ponašanje (igranje sa malom pudlicom, želja da postane mladi izviđač) često zabrinjava njegovu porodicu.

    Ostali ukućani kao što su stric Fester (Jackie Coogan), Baka(Mama) (Marie Blake), Stvar i batler Lurč (Ted Cassidy) čine ovu porodicu još čudnijom nego što već jeste. Baka, velika veštica koja dane provodi u sobi za mučenje odmarajući se, voli da pravi razne napitke i zadužena je za školovanje i podučavanje dece. Stric Fester koji može da emituje svetlost držeći sijalicu u ustima, poznat je po svojem ogavnom izgledu i želji da često nekoga upuca sa svojim puškom. Stvar biće koje samo ruka je besprekorna pomoć u kući i voljena osoba od cele porodice. Ali prva stvar na koju ćete naleteti kada uđete u dom Adamsovih sigurno je najveći, najstrašniji i najbolji batler Lurč. On je taj koji porodicu uslužuje i ostvaruje sve njihove porive. Svira klavir, pegla,služi, čuva, vozi sve su to delovi njegovog zaduženja koja mu je ova porodica nametnula.

    Još puno raznih likova,što rodbine, što prijatelja, komšija, slučajnih prolaznika prošlo je kroz dom Adamsovih. Svakako najpopularniji i najpoznatiji Rođak It je jedan on najupečatljivijih. Tu su zatim i Mortišina sestra Ofelija i njihova Baka Hester kao i Gradonačelnik Artur i školski administrator Sem.

    Porodica Adams je jedna od najpoznatijih porodica na svetu. Ubrajaju je među top pet najluđih porodica na tv-u pored Simpsonovih,Kosbijevih(The Huxtables), Kremenkovih, Rejmondovih(The Barones) i Sopranovih.

    Ova tv serija iako ima samo dve sezone emituje se u svojoj originalnoj verziji i dan danas. Ova serija doživela je i svoje razne reinkarnacije. Pored serije koja se pojavila 1998-1999 tu je i animirano delo iz 1992 godine. Dva filma iz 1991 (The Addams Family) i 1993 (The Addams Family Values) su doživela enormnu popularnost i zaradili ogromnu sumu novca. Prvi deo uspeo je čak da utrostruči uloženi novac. Manje uspešan i popularan film Okupljanje Adamsovih iz 1998 pokušao je da sa promenjenom glumačkom ekipom i modernijim pristupom unovči slavu predhodna dva dela ali neuspešno. Adamsovi su svoju popularnost krunisali 2010 pojavom uspešnog mjuzikla na Brodveju.

    izvor: Filmetric





    bojan9692012-07-05 23:05:20

{{message}}

{{item.title}}