ReignPogledaj trailer!

ТВ серија

драма, фантазија (2013)

Reign

Оцена од корисниците
-
7,6
Reign

Година:

2013

Жанр:

драма, фантазија

Траење:

42 мин

Автори:

Stephanie Sengupta
, Laurie McCarthy


Главни улоги:


Adelaide Kane
  >  Queen Mary Stuart
Jonathan Keltz
  >  Leith Bayard
Rose Williams
  >  Princess Claude
Megan Follows
  >  Queen Catherine de' Medici
Celina Sinden
  >  Greer Norwood
Torrance Coombs
  >  Sebastian 'Bash' de Poitiers
Anna Popplewell
  >  Lady Lola
Anna Popplewell
  >  Lola
Rachel Skarsten
  >  Queen Elizabeth
Charlie Carrick
  >  Robert Dudley
Ben Geurens
  >  Gideon Blackburn
Alan Van Sprang
  >  King Henry II
Toby Regbo
  >  King Francis II
Toby Regbo
  >  Prince Francis
Craig Parker
  >  Lord Stéphane Narcisse

Опис:


Една од бројните интригантни историски приказни е секако онаа за Марија Стјуарт, жена која светот ќе ја познава како Марија, кралица на Шкотска. Раскошно продуцираната американска серија е возбудлива историска фикција која нѐ води во деновите на раната младост на Марија. Марија веќе во своите тинејџерски години изгледа како цврста владетелка - таа е прекрасна, страствена и сталожена на почетоците на својот трнлив подем на власт. Доаѓа во Франција во придружба на четири блиски пријатели, воедно и свои дворски дами. Нејзината должност е да обезбеди стратешко сојузништво со Франција, а за да успее во тоа, мора да се погрижи да се оствари договорениот брак со принцот Франсоа, привлечен син на францускиот крал. Меѓутоа, нивниот брак не е готова работа, туку повеќе зависи околу политика, вера и тајни сплетки, отколку за чувствата.

Огнената шкотланѓанка го пробудила интересот на принцот Франсоа, но како и повеќето младичи, тој не се брза да се ожени, во што го спречува и врската со една дворска девојка. Освен тоа, Франсоа има сопствено мислење за тоа колку сојузот со Шкотска е мудар потег, но наспроти тоа, меѓу него и Марија постои хемија.
Ситуацијата додатно ќе ја компликува Баш, згоден и немирен полубрат на Франсоа, кој има сопствена приказна.
Имено, наспроти тоа што е незаконит син, токму Баш е татковиот миленик. Иако му е кристално јасно дека Франсоа е тој кој е наследник на престолот и кој е верен со Марија, Баш наскоро почнува да негува чувства за неа. Интригите не се непознато ни за мајката на Франсоа, кралицата Катарина. На непопустливата кралица ѝ е очигледно тоа дека нејзиниот син и неговиот полубрат се слаби на Марија, баш како што ѝ е очигледно дека нејзиниот маж, кралот Хенрик, се љуби со своите љубовници, но и со другите дворјанки. Кога ќе ѝ биде потребна помош во донесување одлуки, се обраќа на својот лојален советник, видовитиот Нострадамус, кој ја исплашил со пророштвото за тоа дека бракот на Франсоа со Марија ќе ја чини живот. Катарина е одлучна во тоа да го спаси својот син, па и по цена на туѓи животи.

Марија дознава дека има жестоки непријатели кои со заговори се обидуваат да го саботираат нејзиниот брак со Франсоа, а се осмелуваат да ѝ се закануваат и со смрт, поради што Марија станува свесна за останатите мрачни сили...

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (11)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • 11.02.2017. 12:14
    4. sezona počinje ali 3. sezona nije još prevedena, šteta, dobra serija ali iz nekog razloga nitko se nije založio za nju već godinu i pol.
  • CSInvestigator
    Translator
    08.12.2016. 18:58
    4. sezona počinje 10. februara i biće poslednja. Wink
  • CSInvestigator
    Translator
    12.03.2016. 15:59
    Obnovljeno za 4. sezonu  Wink

{{message}}

{{item.title}}