MarsPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,7
Mars

Година:

2016

Жанр:

драма, научна фантастика, авантура

Траење:

60 мин

Автори:

Ben Young Mason
, Justin Wilkes


Главни улоги:


Ben Cotton
  >  Ben Sawyer
Alberto Ammann
  >  Javier Delgado
Jihae
  >  Hana Seung
Jihae
  >  Joon Seung
Kata Sarbó
  >  Ava Macon
Clémentine Poidatz
  >  Amelie Durand
Nick Wittman
  >  Oliver Lee
Mirjam Novak
  >  IMSF American Member
Cosima Shaw
  >  Leslie Richardson
Sammi Rotibi
  >  Robert Foucault
Olivier Martinez
  >  Ed Grann
Anamaria Marinca
  >  Marta Kamen
Karen Gagnon
  >  OS Chairwoman
Tom Nguyen
  >  Olympus Town Resident #3
Alex Saracco
  >  Young Ben Sawyer

Опис:


Оваа епска шестделна серија прикажува инспиративна приказна за исмислената вселенска експедиција од 2033 година.
Серијата Марс, чие дејствие е сместено како во иднината, така и во сегашноста, ќе го редефинира телевизиското прераскажување со комбинирање на сценариото и визуелните ефекти, кои се направени како кај најдобрите долгометражни филмови, со врвни документарни секвенци, за да создаде поврзана и напната приказна за возбудливиот поход на човечкиот вид кон колонизацијата на Марс.

Серијалот се фокусира на првата мисија на Марс со посада во вселенското летало Даедалус. Во патувањето во 2033 година учествува внимателно одбрана меѓународна посада која ја сочинуваат шест квалификувани астронаути, вклучувајќи го командирот на мисијата Американецот Бен Сојер (Бен Котон), пилотот во мисијата, Американката со корејски корени, Хана Сеунг (Јихае), хидрологот и геохемичар Шпанецот Хавиер Делгадо (Алберто Аман), докторот во мисијата и биохемичарка Французинката Амели Дуранд (Клементин Поидац), инженерот за машините и стручњакот за роботи Нигериецот Роберто Фоукулта (Семи Ротиби) и егзобиологот и геолог Русинката Марта Камен (Анамарија Маринка). За тоа време на Земјата, контролниот тим ММЦ, со седиште во Лондон, го сочинуваат Јоон Сеунг, сестра близначка на Хана Сеунг, која е задолжена за комуникација (исто така ја игра Јихае) и директорот на ММЦ, Французинот Ед Грен (Оливиер Мартинез).

Кога Даедалус успешно ќе слета на Марс и ќе постави привремена база, британската нуклеарна физичарка Лесли Ричардсон (Косима Шо), заедно со својот сопруг, светски признатиот експериментален ботаничар др. Пол Ричардсон (Џон Лајт) ќе ја предводат таканаречената “Фаза 2“ - населување и сместување на целиот тим.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (8)
  • Frontier

    Frontier (2016)

    драма, историски, авантура

    Случувањата во серијата се одвиваат во Северна Америка во светот на трговија со крзно, во текот на 1700-тите, а говори за завојуваните страни кои немилосрдно се борат за контрола, во немилосрдна игра...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Ukulele
    member
    22.02.2019. 14:54
    E, samo jos dzukele fale na Marsu. 
    Ko u pesmi Riblje corbe:

    "Kucici po ulicama kaku
    Cipelu sam umazo govancom
    Oce da me grickaju u mraku
    da se ne bi osecalo strancom"
  • silent_passenger
    Senior translator
    05.12.2018. 16:38
    Nisam gledao, ali siguran sam da je VLL72 u pravu. 

    Naime, možemo pogledati 99% američkih filmova i serija i vidjet ćete koliko zapravo vrve ksenofobijom: zli Rusi, zli Kinezi, zli Englezi, zli Nijemci, zli Arapi, zli Meksikanci... (nastavite niz)

    To je, s desetljećima (jer to nije od jučer) postalo toliko uobičajeno da to više nitko ni ne spominje. Ako netko misli da je to uobičajeno, preporučujem sovjetske filmove. Mislim da bih morao jako, jako dugo mozgati gdje su Sovjeti (a koji su imali razloge za to)  tako sotonizirali AMerikance. Ili kineska kinematografija? Indijska?
  • VLL72
    Active member
    05.12.2018. 15:47
    Baš su na ružan način udarili po Rusima. Nisam očekivao da će i u ovakvom projektu da rade to, baš onako podmuklo u ovoj poslednjoj 4-toj ep za sada. Nisam ja Rus i ne zanosim se njima, samo primećujem šta im rade gde god stignu. Izneo sam svoj stav koji je ipak mnogo realniji od odlaska na Mars, veliko nažalost!!! 

{{message}}

{{item.title}}