Farouk OmarPogledaj trailer!

ТВ серија

биографски, драма, историски, воен (2012)

Farouk Omar

Оцена од корисниците
-
9,2
Farouk Omar

Година:

2012

Жанр:

биографски, драма, историски, воен

Траење:

45 мин

Главни улоги:


Samer Ismail
  >  Farouk Omar
Assad Khalifa
  >  Umar ibn Al-Khattab
Fethi Haddaoui
  >  Abo Sofian
Hazem Zedan
  >  Salamah
Mohamad S. Alrefai
  >  Mohamad Ben Amro
Rakeen Saad
  >  Asma bint abu Baker
Ghanem Zrelli
  >  Ali Ibn Abi Taleb
Ghassan Massoud
  >  Abu Bakr
Tamer Al-Arbeed
  >  Uthman ibn Affan
Ghassan Massoud
  >  Abu baker
Jay Abdo
  >  Satrap
Jay Abdo
  >  The Emporio Messenger (as Jihad Abdou)
Faisal Al-Omari
  >  Bilal ibn Rabah
Mehyar Khaddour
  >  Khalid Ibn Al-Waleed
Mohamed Hassan Al Joundi
  >  Utbah ibn Rabi'ah

Опис:


Vrhunska historijska serijska produkcija u 30 nastavaka „Hazreti Omer“ opisuje život sejjida Omera ibn Hattaba, i prati njegov život od pastira, koji čuva kamile svoga oca, do jednog od najvećih vladara u historiji. U Mekki u 7. vijeku pojavljuje se posljednji Allahov Poslanik Muhammed (s.a.v.s.), i donosi Poruku koja mijenja tadašnju vjeru, običaje i ljude. Među tim ljudima je i Omer b. Hattab, kojeg Islam mijenja iz jednog od najvećih neprijatelja nove vjere, u jednog od najvećih njenih pomagača.

Omer b. Hattab, u društvu ostalih velikana, drugova Allahovog Poslanika (s.a.v.s.) poput Ali b. Ebu Taliba, Ebu Bekra es-Sidika, Osman b. Affana, objediniće Arapska plemena i pod zastavom Islama uspostaviti Imperiju vjere i pravde bez premca u čitavoj istoriji. Omer, svojim žestokim karakterom i nepokolebljivom vagom pravde, donosi smiraj u srca obespravljenih i prijatelja, a strah u srca nasilnika i neprijatelja.

U periodu kada Evropa pada u mračni Srednji vijek, uprava Omera b. Hattaba se širi u najveću Imperiju koju je svijet do tada upamtio gutajući Perziju i Bizantiju, mijenjajući tok naše istorije i budućnosti i zasjenjujući velike vojskovođe kojima se Zapad divi, poput Aleksandra Makedonskog i Julija Cezara.

Serija Hazreti Omer snimljena je u periodu od 2010. do 2012. u proizvodnji dvije televizijske kuće: MBC-a (Televizijski centar Srednjeg istoka) i Katarske televizije. Troškovi ove serije dostigli su cifru od rekordnih 40 miliona eura. Serija govori o životu drugog pravednog halife Omera ibn Hattaba, radijallahu anhu, od njegove mladosti do smrti, prikazuje razne događaje i bitke. Scenario je napisao palestinsko-jordanski scenarista Velid Sejf, a režiser je Sirijac Hatim Alijj, inače režiser mnogih serija iz povjesti Islama i islamskih ličnosti. Omera, radijallahu anhu, glumi Sirijac Samir Ismail, kojem je ovo prvo glumačko pojavljivanje.

Serija je snimljena u 30 epizoda, na arapskom jeziku a radi se na sinhronizaciji drugih 5 jezika. Snimanje je najvećim dijelom rađeno u Maroku. U projektu je bilo uključeno 30 hiljada ljudi. Prvo emitovanje u toku Ramazana 2012.godine praćeno je milionskim gledateljstvom širom svijeta.
 • Слично за гледање
 • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • ek11
  member
  21.01.2013. 10:16

  Opis:
  Hz. Omer je historijska drama nastala u produkcije arapske televizije MBC. Serija prati život Umar Ibn Khattaba drugog Halife (vladara) u islamu.
  Sama serija je izazvala velike rasprave u muslimanskom svijetu zbog pokazivanja likova drugova ( ashaba ) poslanika Muhameda a.s.
  Serija ima jednu sezonu od 30 epizoda.

  Žanr: Historijska drama
  Godina proizvodnje: 2012.

  Wikipedia
  IMDb
  Službena stranica

  [TUBE]Bsp9UfQkgf4[/TUBE]
  icemaher2013-01-31 23:16:38