Familijata MarkovskiPogledaj trailer!

ТВ серија

драма (2017)

Familijata Markovski

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
8,5
Familijata Markovski

Наслов:

Фамилијата Марковски

Година:

2017

Жанр:

драма

Автори:

Emilija Cockova


Главни улоги:


Silvija Stojanovska
  >  Lile Markovska
Aleksandar Mikic
  >  Ivan Markovski
Vladimir Petrovic
  >  Viktor Markovski
Tamara Ristoska
  >  Jana Markovska
Petar Petkovski
  >  Bojan Markovski
Goran Trifunovski
  >  Rade
Sasko Kocev
  >  Aleksandar
Jakov Angelov
  >  Marko
Predrag Pavlovski
  >  Dushan
Jana Simonovska
  >  Tea
Nino Levi
  >  Milenko
Eva Lazarevska
  >  Ana
Ivica Dimitrijevic
  >  Mihajlo Ignatiev
Nina Dean
  >  Elena (as Nina Gachikj)
Martin Gjorgoski
  >  Stole

Опис:


Фамилијата Марковски се соочува со многу предизвици што ги носи животот во едно општество со константни политички и социјални турбуленции. Дејствието е инспирирано од вистинити приказни од секојдневието на македонските граѓани.

Главни протагонисти се членовите на фамилијата Марковски. Бојан е 15-годишно момче чија пасија е снимање на видео – блогови (влогови) што од забава стануваат негова моќна алатка за иницирање на промени.

Неговата сестра, Јана (27) е млад амбициозен архитект која се соочува со морална дилема - дали да застане зад сомнителните проекти на архитектонското студио во кое работи, а го води нејзиното момче, или да го зачува сопствениот интегритет.

Виктор (24), постариот брат на Бојан, и покрај магистерската диплома се мачи да најде работа, а паралелно крие и огромна тајна од своите најблиски.

Иван, таткото на Бојан, чии планови и амбиции се распаѓаат во времето на приватизацијата, прифаќа разни ангажмани и привремени работи играјќи на картата на политичка неутралност.

Лиле, мајката на Бојан, е најголемиот поборник за правда во фамилијата Марковски, чија издржливост е ставена на тест откако е присилена да учествува во сомнителни активности на своето работно место.

Режисер на ТВ серијата е Даријан Пејовски.

Главните улоги ги толкуваат: Петар Петковски, Тамара Ристоска, Владимир Петровиќ, Александар Микиќ и Силвија Стојановска.

Oбработил/ла:

Numberguy
  • Слично за гледање
  • Коментари
  • Godina majmuna

    Godina majmuna (2018)

    комедија, фантазија

    Двата главни протагонисти на оваа црна комедија се Цобе, сиромашен чувар во Зоолошката градина во Скопје и шимпанзото Коко, жител на истата градина. Едноставната приказна се плетка околу бегањето на...
  • Tetoviranje

    Tetoviranje (1991)

    драма

    Тетовирање е македонски филм (во жанрот драма) од 1991 година, режиран од Столе Попов, со Столе Аранѓеловиќ, Мето Јовановски, Љиљана Меѓеши, Јовица Михајловски, Кирил Поп-Христов, Светозар Цветковиќ...
  • The Happiness Effect

    The Happiness Effect (2019)

    драма

    На 21 годишната Леа ѝ е дијагностицирана леукемија. Не преостанувајќи ѝ време таа започнува да го цени секој час, да гледа убавина кадешто никогаш порано не гледала. Надевајќи се дека ќе го промени...
  • Osloboduvanje na Skopje

    Osloboduvanje na Skopje (2016)

    драма, воен

    Зоран, осумгодишник е херојот на оваа приказна. Низ неговите очи ја преживуваме сета суровост на војната, сиромаштво, ги разгледуваме сликите на окупираното Скопје, градот кој германците, со помош на...

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}