Dharma & Greg

ТВ серија

комедија, љубовен, романса (1997)

Dharma & Greg

Оцена од корисниците
-
6,3
Dharma & Greg

Година:

1997

Жанр:

комедија, љубовен, романса

Траење:

30 мин

Автори:

Dottie Dartland Zicklin
, Chuck Lorre


Главни улоги:


Jenna Elfman
  >  Dharma Finkelstein Montgomery
Thomas Gibson
  >  Greg Montgomery
Mimi Kennedy
  >  Abby O'Neil
Alan Rachins
  >  Larry Finkelstein
Mitchell Ryan
  >  Edward Montgomery
Joel Murray
  >  Pete Cavanaugh
Susan Sullivan
  >  Kitty Montgomery
Shae D'lyn
  >  Jane
Lillian Hurst
  >  Celia
Susan Chuang
  >  Susan
Yeardley Smith
  >  Marlene
Shae D'lyn
  >  Jane (credit only)
Helen Greenberg
  >  Marci
Helen Greenberg
  >  Marcie
Don Cummings
  >  Waiter

Опис:


Dharma i Greg popularna je humoristična serija o dvoje mladih koji dolaze iz posve različitih okružja, ali svojom ljubavi nadjačaju sve konvencije i razlike koje ih čine nespojivima i ostaju zajedno unatoč neslaganjima njegovih i njezinih roditelja.
Dharma Finkelstein, instruktorica joge i trenerica pasa iz San Francisca, odgojena u hipi okružju svojih roditelja, svemu prilazi sa strašću, otvorenim entuzijazmom i iskrenošću koja dovodi u nedoumicu ljude oko nje. Dharma duboko vjeruje u ljubav na prvi pogled, pa kad slučajno sretne Grega, odluči ga pronaći. Par dogovori spoj i već tada se zaljube jedno u drugo. Greg je ponesen njezinom energijom i par se vjenča tu večer. Ali time nisu oduševljeni njezini hipi roditelji Larry i Abby, koji sumnjaju u održivost veze u sklopu tradicionalnih institucija, a još manje njegovi roditelji plave krvi Kitty i Edward. Zapanjeni su čak i Dharmini i Gregovi prijatelji koji im proriču kratku zajedničku budućnost.

Tako počinje ta laka i pitka serija, komedija zabune koja na svoj način progovara o dva lica suvremene Amerike.
Dharmu glumi Jenna Elfman i za ulogu u toj seriji 1998. osvojila je Zlatni globus za najbolju žensku ulogu. Godine 1998. i 1999. osvojila je i TV Guide Awards kao najomiljenija glumica u humorističnoj seriji. Ta glumica koja je završila i baletnu školu nastupala je mnogo u kazalištu, a i zapažena je po ulogama u mnogim filmovima: Keeping the Faith, ED TV, Krippendorf's Tribe, Grosse Point Blank, Town and Country.
Grega u seriji glumi Thomas Gibson, školovan glumac koji je iza sebe ostavio mnoge serije u rasponu od komedija (za Dharmu i Grega nominiran je za Zlatni globus za najbolju mušku ulogu) do drama (Chicago Hope), a uskoro ćemo ga na HTV-u gledati i u novim epizodama serije "Zločinački umovi". Nastupio je i u mnogim filmovima, a najpoznatiji je Kubrickov "Oči širom otvorene".
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • CSInvestigator
    Translator
    26.11.2013. 16:47

    Dharma & Greg (1997)
     

     

    Žanr:
    komedija, ljubavna
     
    Uloge: Jenna Elfman, Thomas Gibson, Joel Murray, Mimi Kennedy, Alan Rachins, Mitch Ryan, Susan Sullivan, Shae D'lyn

    Jezik: engleski
     

    Radnja:

    Darma Fridom Finkelštajn-Montgomeri je instruktor joge slobodnog duha sa neverovatnim talentom da uvek gleda na svetliju stranu. Odrasla u porodici hipika, naučena je da odbacuje prihvaćene društvene norme, da veruje svojim najdivljim instinktima i da uživa u svakom danu života. Njen suprug, Greg Montgomeri je konzervativan advokat sa harvardskim obrazovanjem i čini jin Darminog janga. Venčani još od prvog sastanka, ostali su posvećeni jedan drugom od prvog dana uprkos preprekama koje im postavlja svet oko njih.


    Izvor: http://www.tvportal.rs


    IMDB




    [TUBE]qBS5p5vnNzw[/TUBE]


    TITLOVI



     

{{message}}

{{item.title}}