Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Mađarski buntovnički najgledaniji

вести

01.10.2024.

Mađarski buntovnički najgledaniji

Prethodne nedelje najgledaniji film u Mađarskoj, nakon dvostruke nagrade na Locarno Film Festival, bio je tamošnji Fekete pont ("Crna tačka", u slobodnom prevodu, inače "Lesson Learned" na engleskom), s zarađenih 74.521 dolara u premijernoj nedelji prikazivanja.

Mlada učiteljica Juci buni se protiv arhaičnih školskih metoda dok se Palkó, novi učenik, bori da se prilagodi zahtevnom mađarskom obrazovnom sistemu. Njihove priče odražavaju društvene anomalije i represiju...

  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • beogradski
    eXtreme member
    01.10.2024. 19:13
    Madjari imaju sasvim ok kinematografiju, pre svega bih izdvojio serije na primer Aranyélet je odlichna serija kakvu ''ovi prostori'' ( ex yu ) mogu samo da sanjaju, ali da li je u pitanju produkcijska inekcija u vidu HBO, sigurno ili npr. Netflix, ali ''ove zemlje'' ( ex yu ) mogu o tome samo da sanjaju. Jedino je jedna serija bila u hbo produkciji mislim da se zove Uspjeh neshto tako i to je uradjeno neshto zajednichki. Ali da se vratim na temu o ovom filmu. Necu ga gledati, jer po ko zna koji put cu preskochti film koji je dobio nekakvu nagradu na festivalu ali to je bash simptomatichno. Recimo ja mnogo volim tursku kinematografiju, bilo tofilmvi, serije ili mini serije, da sad ne nabrajam, ali neverovatno da sam prekinuo 2 ili 3 turska filma jer subili predosadni a bash ti filmovi su podobijali nekakve nagrade, ali eto.. I josh neshto za ovaj madjarski film, po trejleru bih rekao da je neshto poprilichno gushachki, tj. dosadno. A i uvod je nekakav da se pomisli da je to neshto protiv sistema, pomislish da je nekakav tinejdzer u sukobi protiv sistema, kad ono neko deturishte u glavnoj ulozi)
;

{{message}}

{{item.title}}