Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Demi Mur i Denis Kvejd u novom hororu

најави

20.05.2024.

Demi Mur i Denis Kvejd u novom hororu

Na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu prikazan je i horor The Substance, u kome glavne uloge3 tumače Demi MooreDennis Quaid!

Reklamni materijal nagoveštava radnju: "DA LI STE IKADA SANJALI O BOLJOJ VERZIJI SEBE
Ti, samo bolji u svakom pogledu.
Trebalo bi da isprobate ovaj novi proizvod, zove se - The Supstance.
PROMENIO JE MOJ ŽIVOT.
Sa Supstancom možete stvoriti još jedno sebe: mlađe, lepše, savršenije.
Samo morate podeliti vreme – jednu sedmicu za jednog, jednu sedmicu za drugog.
Savršen balans od sedam dana svaki…
Lako zar ne?
Ako poštujete ravnotežu… šta bi moglo poći po zlu?"

A, zapravo, film govori o ostareloj holivudskoj glumici po imenu Elisabeth Sparkle (Moore) koja je postala voditeljica aerobik-vežbanja, koja je dobila otkaz na TV mreži jer se sada smatra prestarom. U očajničkom besu, ona zove broj koji joj je anonimno predat i povezuje se sa zlokobnim naučnofantastičnim programom za poboljšanje tela poznatim kao - Supstanca. Dobila je gomilu medicinske opreme zapečaćene u plastičnim kesama i rečeno joj je o protokolu koji se odnosi na njeno novo ja – što će, upozorava program, takođe biti njeno staro ja. „Vas dvoje ste jedno“, kaže se u uputstvima.

To znači da nakon što sama sebi da injekcije, Elisabeth se onesvesti na podu kupaonice, njena koža se rascepi niz kičmu, i izlazi njeno novo "ja": "savršeni" primerak seksi živahne mladalačke ženstvenosti (Margaret Qualley). Dogovor jei: mlada zamena, po imenu Sue, može otići u svet i vladati - jednu sedmicu. I ona to čini, imajući vlastitu emisiju o vežbanju (nazvanu “Pump It Up with Sue”). Ali onda ona mora da legne, u hibernaciji, dok se Elisabeth, na svom istom starom licu i telu, opet podiže. Njih dve se poklapaju, hrane jedno drugo, tako da Elizabet svake druge sedmice "bude" Sue...

Rediteljka ovog 140 minuta dugog ostvarenja koga kritičari nazivaju i "feminističkim body-hororom" jeste nagrađivana Coralie Fargeat, kojoj je to drugi dugemtražni film, nakon horora Revenge iz 2017. godine.

  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}