Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Autor "Poor Things" sprema još jedno SF iznenađenje

вести

20.02.2024.

Autor "Poor Things" sprema još jedno SF iznenađenje

Još svoj pobednički krug oko planete nije završio Poor Things, a Jorgos Lanthimos najavljuje još jedno filmsko iznenađenje - rimejk južnokorejske SF komedije iz 2003, godine - Jigureul jikyeora! ("Save the Green Planet")!

U slučaju originalnog filma glavni lik bio je traumatizovani mladić koji napada korejske zvaničnike verujući da su oni otrovni vanzemaljci-reptili, spremni da preuzmu celu planetu Vlada unajmljuje prekaljenog privatnog detektiva kojim ima dugogodišnje iskustvo u borbi protiv najokrtunijih zločinaca. Mladi Lee Byeong-gu gradi postrojenje u čijem se podrumu nalazi improvizovani TV studio, koji je, ujedno, i soba za mučenje. U njegovom naumu pomaže mu verna devojka, koja iako veruje u njegove teorije zavera misli da su za sve krive i momkove traume iz detinjstva...

Očekuje se da Lanthimos snimanje svoje verzije počne na leto u Velikoj Britaniji. On je, inače, već završio snimanje svog novog filma - "Kinds of Kindness" - koji se trenutno nalazi u fazi postprodukcije. U njemu glavnu ulogu takođe tumači Emma Stone, kao i u Poor Things, a tu su još i Willem DafoeMargaret Qualley, Jesse Plemons, Hunter Schafer... dok još nema informacija o radnji filma.

Južnokorejski film Jigureul jikyeora! mnogi smatraju jednim od kultnih ostvarenja žanra, a osvojio je i 20 nagrada na različitim svetskim filmskim festivalima.

 • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • JoxerTM
  eXtreme member
  21.02.2024. 20:22
  Od gornje vijesti mi se povraća.
 • AlexDeLarge
  eXtreme member
  20.02.2024. 19:18
  Film je otkačen i zanimljiv, dobar u suštini, i ja smatram da nema potrebe da se rimekuje.
 • Oldeuboi
  member
  20.02.2024. 19:07
  Jorgos je odličan reditelj, ali niti jedna obrada nekog korejskog filma nije se približila originalu, a kamoli da ga nadmaši. Bespotrebno.
;

{{message}}

{{item.title}}