Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Komentar nedelje - Triple Trouble

blogovi

31.12.2023.

Komentar nedelje - Triple Trouble

Poštovani korisnici foruma našeg sajta - uvodimo jednu novinu! Od ove nedelje posebno predstvaljamo komentar koji nam se učinio da pobuđuje najveću pažnju u prethodnom periodu, kako svojim kvalitetom, tako i provokativnošću. Hvala aleksandar-kojic na komentaru!!!

 
- "Triple Trouble" je film režiran od strane Homera Flynna i grupe The Residents, 2022.godine. Ako mislite da možete saznati - Šta se dogodilo sa Vileness Fats,naravno - nema šanse, ali film je šarmantno osmišljen, zabavno surealan i simpatično duhovit. Vredi ga pogledati. Može se pronaći za on-line gledanje vrlo lako na internetu.
 
The Residents su jedini bend na svetu koji je sam sebe toliko doveo do apsurda, pa ako pokušate pisati o njima, unapred znate da ćete ispasti glupi. Ovo odlično razumeju njihovi tvrdokorni ekstremni fanovi u koje i sam spadam. U decenijama koliko su svojim prisustvom krasili svet, neumorno su dekonstruisali i izopačili ceo koncept pop-rock muzike. 
 
Celo njihovo postojanje je ogrezlo u zagonetnoj misteriji; u svim ovim godine nikada nismo zaista saznali ko stoji iza maski, jer ih niko nikada nije video. Svi pokušaji rock kritičara, muzikologa, psihologa i sociologa da razjasne njihovu istoriju,samo su doveli do još više nejasnoća.Tokom karijere koja traje već 48 godina, The Residents su ostali zagonetka i osmo veličanstveno svetsko čudo. Njihova muzika je vanzemaljska i nadrealna, a karakteriše je iskrivljena, nejasna atmosfera, namerno šaljivi dečiji vokali, grandiozni pozorišni konceptualni narativi i tekstovi koji obuhvataju teme koje su previše smešno/preozbiljne da bi ih sveobuhvatno dešifrovali. Dugo se nagađalo i sumnjalo da su oni ustvari sporedni projekat Beatlesa!
 
Kada neko sluša njihovu muziku, stiče utisak da ono što sluša, leži beskonačno daleko izvan ostatka cele istorije snimanja zvuka. Zaista, čitavu njihovu karijeru karakteriše izrazito individualna, motivisana umetnička vizija, koja se ne može izraziti samo jednim oblikom medija. Residentsi rade svoje stvari već 48 godina. Snimili su preko 500 albuma, oko stotinak VHS/DVD snimaka i izveli na hiljade performansa.
 
"Triple Trouble" je igrani film koji su režirali i napisali Homer Flynn i The Residents. Film je premijerno prikazan na 29-tom Chicago Underground Film Festivalu 29. jula 2022. U njemu glumi Dustin York kao Randall Rose Jr, otuđeni sin Randy Rosea, lika koji je na koncertima tumačio glavnu ulogu šatro "frontmena" grupe The Residents. Od ranih 80-ih, Homer Flynn je delovao kao portparol The Residentsa i The Cryptic Corporation, i bio istaknuti glasnogovornik u ovoj ulozi nakon penzionisanja suosnivača i dugogodišnjeg predsednika The Cryptic Corporation, Hardy Foxa 2017.godine. "Triple Trouble" je psihodelični noir-trip u um usamljenog bivšeg sveštenika Randall Rose Juniora koji, nakon smrti svoje majke Gerri Lawlor, verovanje u Boga zamenjuje verom u mikroskopske gljivice buđi i postaje vodoinstalater koji pronalazi plesan. 
 
Produkcija je počela u jesen 2016. pod naslovom "Double Trouble", sa retkim snimcima snimljenim u to vreme sa Don Hardyem; međutim, zbog nedostatka megalomanskih finansija značilo je da film nije mogao biti završen kako je prvobitno napisan.
 
Rekonfigurisan i sa novim nazivom "Triple Trouble" (Još jedna pridodata finansijska nevolja) snimljen je za deset dana u oktobru 2020. tokom karantina izazvanog pandemijom COVID-19. Takođe uključuje snimke iz napuštenog filmskog projekta grupe "Whatever Happened to Vileness Fats?" (delimično snimanog između 1972. i 1976. i nikad završenog).Ovaj film sadrži originalnu muziku (i neke "poznate pesme“ he,he he...) The Residentsa sa Eric Drew Feldmanom. Istoimeni album sa soundtrackom, koji sadrži sedam "pesama" filmske muzike i dijaloga, izdali su Cherry Red Records u novembru 2022. godine. Film je objavljen na DVD-u i Blu-ray-u 24. marta 2023.
 
  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}