Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Vreme za brazilski futuristički akcioni

најави

19.11.2023.

Vreme za brazilski futuristički akcioni

Brazilski akcioni Grande Sertão zasnovan je na poznatom romanu iz 1956. godine čiji je autor Guimarães Rosa.

U betonskim džunglama futurističkog Brazila, u velikoj zajednici na brazilskoj periferiji zvanoj "Grande Sertão", borba između policije i kriminalaca poprima dah rata i izvlači na površinu pitanja kao što su lojalnost, život i smrt, ljubav i hrabrost, Bog i đavo. Riobaldo ulazi u zločin iz ljubavi prema Diadorimu, ali nikada nema hrabrosti da otkrije svoju strast. Priču koju pripoveda Riobaldo obeležava prisustvo zagonetnog lika, Diadorima, koji postaje veliki njegov prijatelj i budi kompleksna osećanja. Diadorimov identitet je stalna misterija za Riobalda, koji se bavi moralnim izborima i etičkim dilemama, dok nastoji da razume svoje mesto u svetu i sopstvenu prirodu. Usput, dešava se i veliki Sertao rat.

Zanimljivo, godine 1985. snimljena je i brazilska vestern-serija Grande Sertão: Veredas, takođe zasnovana na istom romanu.

  • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • puppet_master
    eXtreme member
    22.11.2023. 13:06
    Vreme za brazilski futuristički akcioni

    Bome, ja ću probati film, sviđa mi se fotkica, ne deluje futuristički though, pre kao kakva najava u holu nekadašnjeg (valjda ga nema više već neko vreme, ne idem tuda) bioskopa "20. Oktobar" za reprizu kakvog francuskog krimića iz 1970ih.
  • beogradski
    eXtreme member
    19.11.2023. 15:19
    Gledacu
  • JoxerTM
    eXtreme member
    19.11.2023. 12:54
    [quote]a teacher who joined the gang out of love for Diadorim[/quote] Ma daj opet neka romantika, ne da mi se.
;

{{message}}

{{item.title}}