Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Nagrađivani nesvakidašnji film po romanu Nobelovca

најави

25.10.2023.

Nagrađivani nesvakidašnji film po romanu Nobelovca

Poljski film Chlopi dobio je nekoliko značajnih filmskih nagrada, a svakako predstavlja neobično dostignuće filmskih pregaoca.

Koristeći tim animatora i slikara koji rade ručno, rediteljski par Dorota Kobiela Welchman i Hugh Welchman adaptiraju roman dobitnik Nobelove nagrade po imenu Władysław Stanisław Reymont, o poljskoj seljanki s početka 20. veka koja pravi senyaciju udajom za starijeg bogataša.

U pozadini promjena godišnjih doba i sezonskog rada na terenu, odvija se sudbina porodice Boryna i prekrasne, tajanstvene Jagne. Žene, posebno tragična figura Jagne, biće u središtu radnje. Jedinstveni mikrosvet jedne seoske zajednice postaće način da se ispriča univerzalna i neverovatno aktuelna priča - o tragičnoj ljubavi i životu u maloj zajednici, gde brutalna pravila igre svakome dodeljuju određeno mesto u grupi, a prelazak preko tankih granica može rezultirati poniženjem i odbacivanjem...

Film je snimljen istim metodom animacije kao i Loving Vincent, u režiji istog dvojca – kadrovi koji su prethodno snimljeni ispred kamere preslikani su uljanom bojom na platno.

 

  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}