Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

Blue Beetle - Najgori superherojski?

Da li je Blue Beetle najgori superherojski film ikada? Smela tvrdnja, ali uzimajući u obzir sve ono što se dešava u i oko filma, imam prava da postavim takvu premisu.

Film koji na IMDB ima ocenu 6,9, a na "Rottentomatoes" čak 77 odsto, ne bi trebalo da bude baš toliko loš. Ali, takve ocene meni samo govore da se upregla marketinška mega-mašina, te da nastoje da od ovoga, pa *!!??:( naprave blokbastersku famu koja će vam naterati da joj posvetite pažnju. A, zapravo je tu negde na nivou Mighty Morphin Power Rangers: The Movie, onom iz 1995. godine, samo obogaćenih CGI efekata, besmislenih dijaloga, loše hemije glavnih junaka, prepatetičnih zapleta i scena, neveštog woke-zamaha (samo što nisu Afro, nego Latino-amerikanci u pitanju)...

Haime Rejes (Xolo Maridueña) upravo je diplomirao prava i vraća se u svoj rodni grad, u porodicu meksičkih doseljenika, koju čine njegovi otac, majka, stric, sestra i baba. Njihova kuća je na dobošu i imaju tri nedelje da se isele zbog neplaćenih računa. Stric je neka vrsta neshvaćenog Proke Pronalazača, otac mu je imao srčani udar, a porodiča raadnja je propala. Zato Haime i sestra mu prihvataju posao pomoćnog osoblja kod bogate vlasnice tehnološke korporacije koja razvija najsmrtonosnijeg androidskog vojnika ikada. Naravno, Haime se zagleda u lepu bogatu bratanicu (Bruna Marquezine) zle vlasnice korporacije, i, mada nehotično, pomaže joj da ukrade misterioznu mehaničku bubu koja čini da se ljudi pretvaraju u smrtonosne nad-androide. Te se i on sam pretvara u jednog takvog. Ali, dobrog, za razliku od planova zle vlasnice (Susan Sarandon!!! - šta joj bi da prihvati ovakvu ulogu???) koja trenira "najzlog" komandosa (Raoul Max Trujillo) da zavladaju svetom. Pri tom, preminuli brat zle Susan, neka mešavina Betmena i Tonija Starka, nekada je sam bio vlasnik napredne korporacije i koristio njena dostignuća u validne dobročinske svrhe (ali samo dok mu žena nije umrla, a to je bilo kad je mala Bruna imala šest godina), te, verovali ili ne, u nasledstvo je svojoj devojčici ostavio i pažljivo kamufliranu "Betmenovsku pećinu") u kojoj krije svoje pronalaske (a tu se Haimeov stric-Proka snalazi kao da je rođen), među kojima je i supersonična "nepotopiva" letilica u obliku džinovskog skarabeja!?

I, kada se čini da već nista više ne može da vas iznenadi, rekoh, u igru se uključuju i "Moćni rendžeri", pomenuti članovi porodice nestašnog Haimea, koji pod punom ratnom superherojskom opremom kreću da pomognu svom momku u odsudnoj borbi. Tada se ispostavlja da čak i Baba-Meksikanka (ili Bolivijka, ko će ga više znati) barata svim tim hi-tech pucama kao Rambo-Moćni rendžer, a sve na ime svoje tajanstvene prošlosti, koja i neće biti razotkrivena u ovom filmu (osim ako nije u nekoj post-credit sceni, ali to se već nije moglo dočekati zbog osećanja užasa nakon odgledanog i neutoljive želje da se pobegne da svetlost dana (mraka) - u zavisnosti od toga u kom ste terminu gledali film.

DC???

Bežati...

  • Коментари (10)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    08.10.2023. 02:00
    Pa ko nije citao stripove, ja sam upucen pa nisam ni pisao, i pritom Iga gleda skroz druge filmove ali se pretpostavljam trudi maksimalno za mainstream, ovde je  opsti utisak, tj. njegov utisak, secam se korekcija kod The Northman (2022), kod The Batman gde sam ja  imao zamerk ali sam izbrisao, tj. dao pogled na kojim se stripovima bazira, i nije ni rimejjk, re... itd, dakle treba biti upucen, ali koce sve da isprati realno, ali svaki komentar dobro dodje.
    AlexDeLarge2023-10-08 11:11:53
  • Cosmic_B
    member
    08.10.2023. 01:46
    Kako bi neko rekao, ko trazi taj i nadje....ako svuda trazis Woke, verovano ces ga i naci!.....za ovu recenziju je inherentan test Rosarhove mrlje, a androidski vojnik i nad-android nije nesto sto postoji u terminologiji naucno fantasticne terminologije (literature), a rec je o simbiotu(u filmu), a za spoj organskog i sintetickog skovan je drugaciji termin, dakle verovatno da bi odgovarajuci bio kiborg-vojnik ili tome slicno. Mislim da bi neko ko pise prilicno opsirne recenzije za toliko trebalo da bude verziran!
  • Tom Brady
    Active member
    06.10.2023. 08:23
    Što reče onaj u jednoj sceni filma: "Sad i mi imamo superheroja." Podilaženje i politička korektnost su totalno uništili filmsku industriju preko bare. Uz to film je baš neozbiljno urađen, poređenje sa Moćnim rendzerima je skroz na mestu.
;

{{message}}

{{item.title}}