Bez Ridleyja Scotta i Willa Smitha na Oskaru

вести

27.09.2022.

Bez Ridleyja Scotta i Willa Smitha na Oskaru

Iako su postojali nagoveštaji da bi njihovi filmovi mogli da budu jedni od glavnih kandidata na predstojećoj dodeli "Oskara", sada je sasvim izvesno - to neće biti tako! Tačnije, novi film koji kao reditelj potpisuje Ridley Scott - Napoleon - još je u fazi postprodukcije, dok istorijski "triler" iz Američkog građanskog rata Emancipation, u kome glavnu ulogu tumači Will Smith, a kao reditelj ga potpisuje Antoine Fuqua čak nije sigurno ni da će biti prikazan ni u 2023. godine!

U prvom filmu Napoleona glumi Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby je njegova žena Josephine, a scenarista je David Scarpa (All the Money in the WorldThe Day the Earth Stood StillThe Last Castle).

Drugi film govori o odbeglom robu Peteru, s bojišta Građanskog rata i desetodnevnoj poteri za njim kroz močvare Lujzijane. Originalne fotografije iz tog doba, objavljene u tada najtiražnijem časopisu Harper's Weekly pokazuju ožiljke od bičevanja na Peterovim leđima. Objavljene su 1863. godine i postale simbol borbe protiv ropstva u SAD.

Oba filma snimana su pod pokroviteljstvom Apple studija, i informacije o njihovom "odlaganju prikazivanja" potiče iz zvaničnih izvora.

 • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • Mizi
  eXtreme member
  06.11.2022. 20:15
  Fejk njuz! Wacko
 • puppet_master
  eXtreme member
  05.11.2022. 18:40
  Suze ronim. 
 • JoxerTM
  eXtreme member
  27.09.2022. 11:26
  Ček stani. Will Smith ne glumi Napoleona? Kako to, kako to.