Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Maneater - Bolno iskustvo

Postoje filmovi koji su svesno pravljeni da budu "trash" i to, u neku ruku, treba da se poštuje. Najčešće oni imaju dovoljno poklonika da opravdaju svoje postojanje i u nekom "izvrnutom" svetu zasluže poštovanje. Međutim, kada se naleti na nešto ovako, i to vam još serviraju na velikom platnu, a nije "trash" već treba da bude "ozbiljan film", onda je sasvim sigurno u pitanju zlostavljanje žanra i pažnje ljubitelja filmske umetnosti.

Maneater ima već po n-puta ispričanu priču. Grupa turista na odmoru u egzotičnom risortu naleti na veliku belu ajkulu. I onda ona krene da ručka. Usput, to je i otac - lokalna ribarska legenda, kome je neman pojela ćerku, pa kreće u osvetu...

Toliko, i više nego dovoljno. Nema tu potrebe da se kaže bilo šta više o zapletu. Njih sedmoro, turista, bez ikakvih aspiracija da nam svoje likove predstave bar malo "prisnije", kako bi nas bilo briga za njih kad ih bela neman proždire. Iznajme čamac s lokalnim kapetanom i njegovom lepšom polovinom i krenu do zabačenog ostrvca gde nema signala za mobilni. Ali, ima ajkulice... A, svi oni su nesmotreni... A, usput nam dok se praćakaju sviraju neki MTS-hitići, čineći gledanje svega ovo nesnošljivim doživljajem koji ste mogli da imate i ako gledate isti TV-kanal u vašoj kući. Pa, za koga je ovaj džinovski spot, dođavola, namenjen? 

Malo "nade" na početku pruži scena kada jednog skakača u more u letu uhvati i gricne ajkula. Kažem "nade" jer se tu ukazala šansa da film ode u "trash" varijantu. Ali, nije, onda je film krenuo u takozvanu "ozbiljnu" varijantu, jasno stavljajući do znanja da nije u pitanju "Asylum" produkcija. A, mnogo bolje bi bilo da jeste.

Scenaristički ravno, rediteljski nemaštovito, scenografski neinventivno... film za zaboravljenje još dok ga gledate. U godini kada se pojavilo nekoliko filmova na temu "velike bele ajkule" (početkom leta gledali smo Jetski, koji je za "ovo" višestruki "Oskarovac", a čak i The Requin izgleda "postojanu kao klisurina" prema Maneater iako je prilično loš), zaista vam nije potrbno bolno iskustvo učestvovanje u svemu ovome.

Zaobiđite u širokom luku. I čudite se onima koji su dozvolili da se bace pare na postojanje istog u našim životima.

  • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • titlovi.com
    Approval team
    24.10.2022. 20:06
    Prevod je uradio Goran87BG 👍
  • 27.09.2022. 14:27
    Ralje su ralje malo je filmova da se mogu pohvaliti sa ovakvom radnjom
  • IvanBM
    eXtreme member
    09.09.2022. 14:32
    steta... od ovoga sam očekivao da bude dobar film...
;

{{message}}

{{item.title}}