Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Denis Villeneuve režira SF "Rendezvous with Rama"

вести

16.12.2021.

Denis Villeneuve režira SF "Rendezvous with Rama"

Nakon što je snimio Dune: Part One, Denis Villeneuve je najavio da namerava da realizuje još jedan klasik SF literature - "Rendezvous with Rama" - čiji je autor bard žanra Arthur C. Clarke.

Naravno, pre nego što pristupi ekranizovanju novog filma, Villeneuve će privesti kraju rad na "Dune: Part Two".

Radnja "Rendezvous with Rama" dešava se u 2131. godini, a govori o grupi istraživača koji dobiju zadatak da presretnu cilindričnu, moguće vanzemaljsku letilicu, i saznaju da li Zemlji preti opasnost od nje. 

Roman je dobio brojne najznačajnije žanrovske nagrade, i dugo je u planu za filmsku realizaciju, što su, između ostalih pokušavali i Morgan Freeman i David Fincher.

 

  • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • kjovo
    eXtreme member
    17.12.2021. 10:53
    Ne znam ako bude uradio kao sto je uradio Dune bolje da se ostavi coravog posla.Posle Zaduzbine koja je katastrofalni promasaj i Dune koja je limunadica u odnosu na knjige plasim se da ce i ovo izvanredno delo upropastiti.
  • silent_passenger
    Senior translator
    16.12.2021. 13:53
    Ako itko to može uspješno ekranizirati, onda je to Villeneuve, koji je istinski nasljednik Kubricka i Tarkovskog.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    16.12.2021. 12:56
    Mada opet ima 4 knjige iz serijala RAMA, Klark je za prvu SASTANAK SA RAMOM ( nije obimna oko 250 strana) dobio Hugo,Nebula, Locus, Cambell, BSFA, i neka sitnija priznanja tj. sve nagrade za jedno SF delo, Ostale su malo obimnije, Rama II, VRT RAME i OTKRIVENI RAMA<, Nadam se da ce pratiti radnje knjiga, i da ce se zavrsiti serijal mada Denis Villeneuve se uhvatio u kosctac sa klasicima SF-a, i pitam se da li ce moci da se izbori i izgura kako valja.
;

{{message}}

{{item.title}}