Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Crno-beli film najgledaniji u Južnoj koreji

box office

10.04.2021.

Crno-beli film najgledaniji u Južnoj koreji

Južnokorejska drama Jasaneobo, najgledaniji je film prethodne nedelje u ovoj zemlji, zaradivši 1,2 miliona dolara u prva tri dana prikazivanja.

Jung Yak-Jeon (Sol Kyung-Gu) je student prognan na udaljeno ostrvo Heuksando. Tamo postaje opsednut ribama i odlučuje da piše o njima. Jung Yak-Jeon pita mladog ribara po imenu Chang-Dae (Byun Yo-Han) da mu pomogne, ali ovaj odbija, ne želeći da ima veze sa kriminalcem. Jung Yak-Jeon je svestan da je i Chang-Dae student i da mnogo vremena provodi u učenju. Jung Yak-Jeon zatim ponudi da razmene znanja, da pomogne Chang-Daeu u učenju, a ovaj njemu oko mora. Chang-Dae prihvata ponudu. Ubzro Jung Yak-Jeon shvata da Chang-Dae uči iz sasvim drugih razloga i moralnih načela i postane razočaran u njega...

Specifičnost ovog filma jeste da je snimljen u crno-beloj tehnici. Snimljen je na osnovu istinite priče, a na osnovu knjige koju je napisao Jung Yak-Jeon (1758-1816), korejski misionar zaslužan za širenje katoličanstva u ovoj zemlji. 

Reditelj filma je nagrađivani Joon-ik Lee (Sunset in My HometownSadoSo-won)

 

  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • puppet_master
    eXtreme member
    10.04.2021. 17:56
    Pisah već negde o tome, ne radi se o tome da mi smetaju, gledam čitavog života baš sve, no zbilja mi je u najvećoj meri daleko sve ono "bazirano na istinitoj priči", čast izuzecima. Ne doživljavam ih kao smaračine, ne nužno tj 😄, tek mislim da je tako šta mnogo (meni) efektnije u formi dokumentarnog filma, njih volim. Ovi igrani... poneki naslovi (biografije, ekranizacije istorijskih događaja, šta god) funkcionišu bolje, neki gore, no suštinski mi ne budu odveć bliski.

    Ne rastu mi rogovi, though 😄 ne nerviraju me, bude mi tek žao ponekada.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    10.04.2021. 16:12
    Ja stvarno ne shvaćam otkud tolika pomama, očito ne samo na ovom sajtu, za povijesnobiografskim smaračinama.
    Još kad vidim da je ista stvar u državi koja je iznjedrila toliko izvrsnih naslova koji su takvoj manipulaciji čista suprotnost, rogovi mi rastu.
    Je li stvarno problem u meni?
;

{{message}}

{{item.title}}