Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

The Hunt - Od dobre ideje, do "onako" izvedbe

Horor, koji je, zahvaljujući koroni, promenio svoju sudbinu. Umesto da bude jedan od najkontroverznijih filmova koje će biti puštan u prepunim salama ove godine, dočekao je svoju "online" premijeru. Provokativan, na momente i morbidan, uz sasvim jasnu aluziju na trenutno podvojenost sveta između bogatih i siromašnih i ovde neizrečen, ali vidljiv, kontrasni sukob Trampove i "one druge" Amerike, prenaglašen i koketan...

Priča o tome da bogati iz dosada organizuju lov na siromašne ljude i nije baš nešto nova. Uostalom, i The Hunger Games počiva na istoj premisi. Samo, ovde je slučaj sa savremenom Amerikom, a za naše podneblje posebno je zanimljivo što se radnja, odnosno "bojište" na kojoj ti bogatuni prave svoju razbibrigu krvavog lova na odabrane ljude, nalazi u - Hrvatskoj!

12 ljudi je oteto širom SAD, omamljeno i probuđeno na nepoznatoj poljani. Ispred njih je sanduk s oružjem. Kada ga otvore, iz bunkera prekoputa začuju se pucnji. Počinje bežanija i lov. Krvavi. Glavna organizatorka lova je besna bogatašica (Hilary Swank) opčinjena "Životinjskom farmom" Georga Orwella, pa svuda sa sobom nosi i svoju svinju, a "takmičare" naziva imenima životinja iz legendarnog romana.

Mogu se u ovom filmu prepoznati i obrisi The Evil Dead (scena s probijenim okom), a celokupni utisak produkcije, ali i scenarističkog "zamaha" jeste, otprilike, negde na nivou Posljednji Srbin u Hrvatskoj (što je zanimljivo i po tome da se radnja filma dešava u Hrvatskoj, pa možda i stvarno ima neke "dublje" veze).

Reditelj Craig Zobel autor je i strukturalno takođe veoma zanimljivog kataklizmičnog filma Z for Zachariah, a svoj osobeni "rukopis" nastavlja i ovde. The Hunt jeste pomalo prenaglašena "izvedba" horora, satire i komedije, za čije "uživanje", ipak, treba imati stomak. Nije "čisto" žanrovski film, već po svojim predispozicijama pre može da se svrsta u rang s, recimo, onim što je uradio Jordan PeeleGet Out. Mada, naravno, taj film je puno bolji, jer, ovde, jednostavno, neke stvari su potegnute, ali ne i dovedene "do kraja".

Bilo kako bilo, prikladan film u dobra korone... Da se zamislimo...

A, kao dodatak ovom tekstu možete da pročitate i recenzije: Posljednji Srbin u Hrvatskoj - Zabavno 

Get Out

  • Коментари (9)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • dzindzin16
    eXtreme member
    11.10.2020. 20:37
    [QUOTE=robin12345] Riječ je o filmu koji je sniman da bude trash. Tu i samo tu leži njegovo vrednovanje. Zato je zabavan na trenutke. Filmovi koji su snimani malim budžetom, a hoće biti "pametni" su trash u lošem smislu. Ovo je da tako kažem unutar trasha kao podžanra. Razglabati o njemu kao ozbiljnom filmu je gubljenje vremena. Kao izdanku trasha - film drži vodu. Inače ja takve filmove najčešće gledam kada sam umoran i nije mi do pametovanja ili koncentracije na pametne filmove. Mozak na pašu i gledaš kako komadi tijela lete ekranom, tu i tamo se nasmiješ i to je to...
    [/QUOTE]

    E ovo je dobar opis filma.Odlicno je krenulo ali taj pocetni tempo je ipak bio prejak, da bi se odrzao.Hvala na prevodu
  • Wida
    Uploader
    06.04.2020. 14:31
    Reciklaža reciklaže sa boljim efektima.
  • bokidante
    Active member
    28.03.2020. 17:19
    Meni je film zabavan, kako kaže robin, mozak na pašu i to je to!
;

{{message}}

{{item.title}}