Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Kraj za Shameless

вести

14.01.2020.

Kraj za Shameless

Zvanično je najavljeno - predstojeća, 11. sezona biće poslednja za seriju Shameless!

Trenutno se emituju epizode 10. sezone, a poslednja će biti prikazana na leto ove godine. Nakon toga, predstoji nam još samo jedna sezona popularne humorističke serije, čija je prva sezona prikazana još 2011. godine.

Da podsetimo i na opis serije na našem sajtu: 

"Serija originalnog naziva 'Shameless' je adaptacija britanske verzije serije o obitelji Gallagher koja je živjela u Manchesteru. Američki Gallagherovi pak žive u Chicagu, a naslovnu ulogu oca alkoholičara preuzeo je glumac William H. Macy.

Frank Gallagher (William H. Macy) je glava radničke obitelji, te otac šestero pametne, duhovite i samostalne djece kojima bi bez njega zapravo bilo… bolje. Iz Frankove perspektive, na koju uvelike utječe i alkohol, briga o djeci je njemu samo smetnja u pohodima po barovima i pijankama diljem Chicaga. Frank stoga 'roditeljstvo' prepušta svojoj najstarijoj kćeri Fioni (Emmy Rossum) koja na sebe preuzima ulogu oba roditelja. Kao takva ona se pobrine da njena braća i sestre redovito obavljaju svoje obaveze, održavaju kuću čistom, hrane mačku i rade zajedno s njom sve kućanske poslove. Oni rade sve zajedno međusobno si pomažući kako bi preživjeli.

Protagonist serije 'Besramnici' William H.Macy nominiran je za Oscara u filmu Fargo te je dobitnik mnogobrojnih nagrada. William je rođen 1950. godine na Floridi, a u braku je s 'očajnom kućanicom', glumicom Felicity Huffman s kojom ima dvoje djece. Pop rock bend Head Automatica ima pjesmu o njemu pod nazivom ‘I Shot William H. Macy’. Nominiran je za Emmy iste godine kao i njegova supruga. Felicity Hoffman bila je svojevremeno njegova studentica.

Emmy Rossum je uspješna mlada glumica rođena 1986. godine. Kao djevojčica bila je uspješna operna pjevačica koja je u dobi od sedam godina prošla audiciju za Metropolitan Operu. Nastupala je u dvadesetak opera na šest različitih jezika zajedno s najvećim legendama Placidom Domingom i Lucianom Pavarottijem. Napustila je operu kada je postala tinjedžerka pa je postala previsoka za ulogu djeteta.

O LIKOVIMA
William H. Macy kao Frank Gallagher – otac šestoro djece. On je sebičan alkoholičar koji je pomalo narcisoidan. Biološki je otac Fione, Lip, Debbie, Carla i Liama,dok Ian nije njegov biološki sin.

Emmy Rossum kao Fiona Gallagher – 21-godišnjakinja koje ja najstarije dijete u obitelji Gallagher. Najveća odgovornost uvijek padne na nju. Radi mnogobrojne poslove kako bi prehranila obitelj, a najviše voli plesati s prijateljicama.

Justin Chatwin kao Steve Wilton/Jimmy Lishman je mladić koji želi osvojiti Fionino srce. Rastrošan je s novcem, a kasnije Fiona sazna kako krade aute da bi preživio. Kasnije se otkriva kako ima lažni identitet te da ustvari potječe iz bogate obitelji.

Jeremy Allen White kao Phillip "Lip" Gallagher – drugo dijete u obitelji je 17-godišnji odlikaš. Koristi svoju inteligenciju kako bi zaradio za život. Iako je pametan Lip je neodgovoran te se često ne ponaša primjereno (konzumira alkohol, drogu i prakticira nesiguran seks).

Cameron Monaghan kao Ian Gallagher – treće dijete u obitelji je 16-ogodišnji Ian koji je najsličniji majci. On ima homoseksualne sklonosti te radi u obližnjoj prodavaonici.

Emma Kenney kao Debbie Gallagher – ova 11-godišnjakinja je dobroćudna osoba koja ima veliko srce. Sa svojim pomalo uvrnutim humanitarnim idejama uvijek unese pomutnju u obitelj.

Ethan Cutkosky kao Carl Gallagher – je 10-godišnji Gallagher. On dijeli sobu sa starijom braćom te uvijek upadne u neprilike u školi. Ima osebujne hobije poput donošenja životinja u kuću i iživljavanja na njima.

Brennan Kane Johnson i Blake Alexander Johnson kao Liam Gallagher – najmlađe dijete u obitelji.

Joan Cusack u seriji se pojavljuje kao Sheila Jackson, žena u koju se Frank zaljubljuje.

Joan Cusack je 2011. godine za epizodnu ulogu u ovoj seriji nominirana za Emmy.
William H. Macy je bio nominiran za nagradu Critics' Choice Television u kategoriji najboljeg glumca u dramskoj seriji. Woody Harrelson je trebao biti u originalnoj postavi, no odustao je nakon uspjeha Zombieland"

Da li ste gledali u ovu seriju i, ako jeste, šta mislite o promenama koje su se desilo tokom sezona?

 

  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}