Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Downton Abbey - Prija...

Filmski "produžetak" popularne i nagrađivane britanske serije Downton Abbey, koja je trajala šest sezona, od 2010. do 2016. godine. Tri godine kasnije, Englezi su se dosetili i odlučili da snime film, zapravo svojevrsni nastavak doživljaja pripadnika aristokratske porodice Crawley iz pokrajine Yorkshire i njihove posluge. S obzirom da je pomenuta serija dobila tri "Zlatna globusa", mnoštvo "Emija" i sijaset ostalih nagrada, nema sumnje da će i film biti prilično gledan, prvenstveno među fanovima serije prikazivane i na ovdašnjim televizijama.

A, zapravo, vredi li?

Prija... Sav taj glamur nekih prošlih vremena, protkan "tipičnim", "otmenim", "skoro pa sarkastičnim" , "diskretnim" engleskim humorom, uz sećanje na neke drage likove, čak i kod onih koji nisu nikad pogledali nijednu epizodu dotične serije, može sasvim lepo da pristane. Naravno, više će vam i film prirasti srcu ako ste uživali u serijskim doživljajima tih istih junaka, ali može da se posmatra i kao zasebno delo. Nema ovde ničeg "ingenioznog", niti "revolucionarnog", ali ispričano je sve na "pitak" i neopterećujući način, tako da dva sata film prođu u pozitivnim emocijama svojstvenim standardnim kostimiranim britanskim dramskim ostvarenjima.

Glavni zaplet tiče se dolaska kralja i kraljice u Downton Abbey, na proputovanju kroz Yorkshire, odnosno večere, parade i bala koje im valja prirediti. Naći će se tu i jedan potencijalni atentator, racija na lokalni gay-klub, a posluga dvorca iz naslova filma i serije sukobiće se s uštogljenom kraljevskom poslugom i procedurom kojom se moraju podvrgnuti. 

Dakle, ništa epohalno. Ali, prija...

... naravno, ako se "ložite" na ovakve sadržaje...

 

  • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • titlovi.com
    Approval team
    16.04.2020. 23:54
    Prijevod je uradio mixman 👍
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    23.09.2019. 17:31
    Slažem se. Prva i druga sezona su mi bile super. U trećoj je već nastupio zamor.
    Ovaj film je čini mi se malo podsećanje na poznatu seriju, za fanove serije super.
    DA je toliko kompleksna, višeslojna i višelikovna priča da teško može stati u jedan film.
    Film kao pilot epizoda nove (sedme) sezone - to već ima logike.
    Treba biti suvi genije pa održati kvalitet neke serije 6,7... i više sezona.   
  • Vilin
    eXtreme member
    18.09.2019. 08:11
    Uživao sam u svakom trenutku ovog filma. Odlično vođena intersantna priča, sjajna gluma, sjajni kostimi i enterijer, odličan tempo filma. . Veoma uspešno urađen film, kao neka vrsta nastavka fenomenalne serije. Serija inače prati velike promene u engleskom društvu u prvoj polovini dvadesetog veka, ali kroz veoma pitku priču o članovima jedne aristokrastke porodice i njihovojh posluzi. Nisam siguran kako bi film doživeo neko ko nije gledao seriju, ali sa moje strane gledišta film je apsolutno ispunio očekivanja. Čini mi se da je čak ostavljena mogućnost za još bar jedan nastavak filma.
;

{{message}}

{{item.title}}