Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Replicas - Zanimljivo kloniranje...

Jedan od onih SF filmova koji će mnogi mrzeti, ali koji uopšte nije tako loš. Naprotiv...

Nikako ne mogu da razaznam zbog čega Replicas toliko nervira mnogobrojne gledaoce i kritičare. Da li je to zbog naivne i pomalo nedorečene priče, zato što smatraju da Keanu Reeves može ubedljivo postojati samo kao John Wick, a ne kao matematičko-programersko-neurološko-doktorski genije (ili tako nekako) ili zato što su, jednostavno, hejteri po predodređenju? Tek, uprkos svim manama, koje ovaj film itekako ima, nekako ne mogu da se otmem utisku da ga je bilo sladostrasno gledati! Kao da uživate u svoj svojoj naivnosti gledanja nekog SF klasika iz 1950-tih ili slično, s posebnom patinom 21. veka. Prilično ludo, ali meni se svidelo...

Keanuova porodica poginula je u automobilskoj nesreći, a pošto je on već pomenuti naučnik koji nastoji da postavi ljudsku svest u mehaničko telo, odlučuje da ih klonira. Pri tom od troje dece, mora da izabere dvoje, jer toliko ima kapsula za kloniranje. Naravno, podrazumeva se da će klonirati i svoju ženu - Alice Eve - te je jedna kapsula automatski rezervisana za nju. Zašto baš ženu izuzima od strašne lutrije, žrtvujući unapred svoje jedno dete? Ko zna... Možda je samo sebičan...

Ima tu još dosta "nedorečenosti" koje, gle čuda - ne opterećuju ukupan utisak o filmu. Čak i gluma Keanuova nije ona koja bar podseća na velikane poput Marlona Branda ili Roberta de Nira, ali, ponavljam - who cares... Akcije ima, jer, naravno, tu su i bad guys, Keanouv "akademski nastup" , uključujući i onaj njegovih kolega-naučnika, kao i njihova rešenja, nategnuta su do pucanja, tako da ispada ništa lakše do klonirati umrle, ali, hej, bitna je emocija. Uostalom, zar je ikakvu logiku trebalo tražiti u filmovima kojima su carevali Bruce Lee, John Wayne ili Bata Živojinović dok je tamanio Nemce?

Dakle, dobronamerni ljubitelji žanra - prepustite se. Nemojte hejtati, jel je reditelj Jeffrey Nachmanoff (autor baš dobrog Traitor) uspeo da postigne ono što niko nije pre njega - replicirao je osećaj koji ste imali kad ste bili mali i gledali neke zaista "smešne" filmove, a koje ste jako voleli!

  • Коментари (16)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • protectore
    Active member
    08.10.2019. 23:09
    Vise nelogicnosti i pretjeranosti u filmu prave ljubitelje SF zanra ipak nece odbiti.
  • radukic
    member
    12.02.2019. 23:24
    Ocekivao sam vise.Ocena 6/10.
  • hcpunkoi
    member
    07.02.2019. 08:43
    Teškom mukom odgledano do kraja samo zato sto me mrzelo da uploadujem neki drugi film na USB. Mislim da je ovo presudno ''naivne i pomalo nedorečene priče'' samo, ja bih ovo ''pomalo'' zamenio sa ''veoma'' ... a isto bih dodao i ispred ''naivne'. Samo za vernike zanra i K. Reevsa.
;

{{message}}

{{item.title}}