Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Bloom - Što bi bili spremni učiniti da opet budete mladi?

Kada bi vam se pružila prilika da se vratite u svoje 20-te, bi li to učinili? Ako je odgovor DA, pogledajte prvo ovu zanimljivu australsku seriju o neobičnoj bobici-zobici, koja raste na mjestu tragične smrti, a kada se konzumira vraća vas u mladost. Druga šansa, eliksir mladosti, teme koje su puno puta obrađene u književnosti, filmu i umjetnosti općenito. No isto tako to povlači određene stvari o kojima čovjek ne razmišlja. Kako se odnositi prema uzdrmanoj sadašnjosti? Prema bližnjima koji su ostali zaglavljeni u poznim godinama? Što učiniti da ta mladost bude stalna. Što ste u stvari spremni učiniti da ponovo budete mladi i da tako to i ostane. Ova serija odgovara na ta pitanja prateći sudbine pojedinaca kojima se pružila „druga šansa“.

Mali gradić u Mulanu, Australia, zadesila je nesvakidašnja tragedija. Nakon obilnih kiša uslijedila je mega-poplava koja je odnijela pet života lokalnih žitelja. Godinu dana nakon toga nemiloga događaja Ray primjeti da je njegova umiruća labradorica Honey ponovo mlad pas. Ubrzo to poveže sa tajanstvenim grmom bobica te jednu daje svojoj voljenoj supruzi Gwen, kojoj je Alzheimerova bolest uskratila život dostojan čovjeka. Gwen se smjesta pomlađuje, no tijelo 20-godišnjakinje ima zahtjevne apetite koje Ray ne može ispuniti. Gwen nagovori bivšega ljubavnika da pojede bobicu, te se preseli kod njega na imanje. Nije samo Gwen ponovo postala mlađa verzija sebe. U gradu je još nekolicina ljudi otkrila eliksir mladosti. Kriminalac, djedica u kolicima, pa čak i jedna 90-godišnja Indijka iz staračkoga doma....

Cijeli niz moralnih dvojbi, kojih nismo svjesni kada razmišljamo o ponovnoj mladosti, budu obrađene u ovoj australskoj seriji. Misterij sa okusom sapunice snimila je australska streaming kompanija Stan (Wolf Creek, Romper Stomper....). U seriji je angažirana stara iskusna ekipa na čijem čelu je Bryan Brown, te Jackie Weaver, dok mlade snage predvode Ryan Corr i Phoebe Tonkin. Casting je više no dobar i predstavlja takoreći udarnu snagu serije.

Priča je malo klimava, jer se previše širi kroz šest epizoda. Bilo bi bolje da se išlo koncentrirati na par likova. Ovako kroz svaku epizodu radnja skače s jednoga lika na drugi, a da nije nužno povezano, bar ne u tom trenutku. Mislim da se to moglo bolje obaviti, no stvar je na Glenu Dolmanu, režiseru, kako priču koja ima potencijala pretvoriti u napeticu. No mladi režiser još nema dovoljno iskustva da vas baš prikuje za stolac. Svejedno, ljubitelji melodrame i misterije mogu pogledati ovu australsku seriju, jer nudi neobičnu priču. Oni zahtjevniji možda bolje da je zaobiđu, jer tu su neke stvari nudi koje moraš samo tako prihvatiti, a i tempo skače gore-dolje pa i to može otežati zahtjevnim gledateljima užitak u praćenju nesvakidašnje priče.

Zanimljivost: Bryan Brown, jedna je od najvećih australskih glumačkih veličina svih vremena. Ne vrijedi nabrajati sve filmove u kojima se pojavio, jer bi to premašilo ovaj skromni osvrt po broju riječi. Kada je 1983. godine bio angažiran na setu u The Thorn Birds, uz R. Chamberlainea i Rachel Ward, gatao je iz dlana potonjoj glumici. Tada joj prorekao da bude imala troje djece. Rachel se poslije udala za njega... imaju troje djece.

  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • zrinka1
    eXtreme member
    08.01.2019. 22:52
    Zanimljiva serija, upravo sam je pocela gledati.
  • titlovi.com
    Approval team
    07.01.2019. 16:17
    Seriju su preveli Gale i HiDe 👍
;

{{message}}

{{item.title}}