Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Posljednji Srbin u Hrvatskoj

вести

08.01.2019.

Posljednji Srbin u Hrvatskoj

Zakazana premijera za 28.02.2019. u Hrvatskoj!

Horor-komedija koju je režirao Predrag Ličnina, govori o suživotu Srba, Hrvata i - zombija!  

Hrvatska, sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svetskom nivou vodi se još veća borba – voda je postala dragocenija od nafte. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju da zarate, osvoje, unište, pa čak ni da ubace zombi-virus. Zagrebačkog bonvivana Miću (Krešimir Mikić), a čija je dnevna rutina zacrtana negde između salona za masažu, restorana i bioskopa u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović), zombi-epidemija zateći će potpuno nespremnog, ali će hrabro krenuti u Odiseju praćen svojom filmskom heroinom i probijaće se kroz svet zombija sa jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživeti. Epizodni likovi su Slovenci i Bosanci, nemački doktor, italijanska aktivistkinja i američki general.

Ličini je ovo prvi dugometražni igrani film, a isti je snimljen u koprodukciji hrvatske Kinorama i srpske kuće Art & Popcorn, dok su podršku pružili Hrvatski audiovizuelni centar i Filmski centar Srbije.

Da li smete da gledate nešto ovako?

  • Коментари (18)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    02.02.2019. 07:48

      Hvala na informaciji. Očekuje se i komentar iz prve ruke.

      Gledaću ga kad se pojavi na netu. Postoje autori koje ne namervam da lovarim kupovinom karte, diska itd.


  • IgaBiva
    eXtreme member
    02.02.2019. 07:24
    Bice na festu
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    02.02.2019. 06:16

       Braća Trifunovići su priča za sebe.

      Gledao sam intervju sa Branislavom u jutarnjem programu. Bilo je to povodom nekog filmskog festivala na kom je bio i film u kom je glumio. Film  niie bio loš a ni Branislav koji je došao u sandalama, bermudama i naočarima za sunce veličine bagerskog leptir stakla. Videlo se da je imao burnu noć, vrteo se na klupi a onda se ukočio i prekrstio noge. Vizuelno je i bez reči objasnio zašto se bermude baš tako zovu. Od onda me ne zanima šta ima da kaže (i pokaže).

      Sergej je nadmašio buragera u svakom pogledu. Zanimljivo je kako je posao našao kod holivuđana koji tako dobro paze sa kim ili čim je njihova vlada u zavadi. Čaplin je proteran kao komunista, Nik Nolti je imao problema zbog eskiviranja Vijetnama...I tako do kraja i početka novog milenijuma kad su prelaznu zastavicu loših momaka preuzeli neki drugi. O tom šta je radio u holivudu je poznato, manje je poznato da je zadnji put morao da pozajmi pare za avionsku kartu do Mordora, pardon, do Srbije koju tako zove. I sa njim sam gledao intervju posle svinjarije koju je onako urađen napravio u Sarajevu. Tad ga je izvukao njegov drug, drug Bjelogrlić. Gostovao je u emisiji Agape u kojoj je, zahvaljujući autoru i voditelju Gajšeku, bio u začuđujuće normalnom izdanju. Gajšek svojim mirom i autoritetom pozitivno utiče na okolimu, pa i na Sergeja koji je gostovao neposrednom posle incidenta. Najviše je pričao o svojim hercegovačkim korenima, o bratstvu iz kojeg je potekao. Nakitio ih je toliko da sam pomislio kakvi su oni kad je Sergej ovakav. Ogrešio sam se o ljude koji su ga se par dana kasnije odrekli preko novina. Iz više izvora pročitah kako ga se udruženje Hercegovaca odriče.

       Što se imena filma i aktera tiče, ne mora čovek da bude pismen da bi uvideo o čemu se radi. Čovek koji je sišao sa planine, zahvaljujući zdravim čulima i rezonu, zna da razlikuje muzej od klozeta. Ako i pogređo nekim čudom tu je baba sera da ga opomene. U filmu, na prvi pogled, ima više od jedne baba sere koja učestvuje u neoriginalnom performansu koji nikako da izađe iz mode. Zato je tu Sergej koji bi i privatno radio ono što autori izgleda nameravaju. Pišanje po grobovima (najlakše je tako) ne izlazi iz mode kao što ne izlaze iz mode klozetski perforamnsi. Dišanov pisoar star sto dva leta i dalje bitiše, kao što bitišu i "umetnici" kojima je sve dozvoljeno.

      Gledaće se ovo čudo kada bude dostupno.
    Stole Haringa2019-02-02 10:14:06
;

{{message}}

{{item.title}}