Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Da li je Quentin Tarantino - kreten?

вести

12.11.2018.

Da li je Quentin Tarantino - kreten?

Nema mira u svetu filmske umetnosti! Za najnoviji skandal zaslužan je čuveni italijanski kompozitor Ennio Morricone, dobitnik "Oskara" za muziku u filmu The Hateful Eight, koji je reditelja ovog ostvarenja nazvao - "Kretenom"! I, ne samo to, već je i nagrađeni film nazvao - "Đubretom"! A, reditelj je niko drugi do - Quentin Tarantino!

Sve ovo je Morricone uradio u intervjuu, objavljenom u najnovijem broju nemačkog izdanja magazina Playboy. On je kritikovao Tarantina najviše zbog dve stvari -  haotičnog pristupa radu i zbog nedostatka originalnosti!

"On je apsolutno haotičan. Govori, a da ne razmisli. Sve radi u poslednjem trenutku, nema nikakvu ideju", rekao je Morricone. "Pojavi se iznenada i odjedanput hoće muziku za samo nekoliko dana. To nije moguće. To me čini tako nesrećnim."

Morricone je autor muzike za više od 500 filmova, među kojima su i vanvremenski hitovi poput Per un pugno di dollari, čiji je reditelj Sergio Leone, The Mission, čiji je reditelj Roland Joffe, ili Nuovo Cinema Paradiso čiji je reditelj Guiseppe Tornatore. Po Morriconeu, Tarantino uoipšte nije na nivou ovih velikih stvaraoca.

“Čovek je kreten, On samo krade od ostalih i ponovo sastavlja stvari. Nema ništa originalno u tome. To ga ne čini rediteljem. On je ništa u poređenju sa velikanima Holivuda, kao što su John Huston, Alfred Hitchcock ili Billy Wilder. Oni su imali stila. Tarantino jednostavno podgreva preostalu hranu."

Poslednji razvoj događaja: U međuvremenu, zvaničnim saopštenjem javio se Morricone i pripretio tužbom "Playboyu", izjavivši da nikad nije rekao ono što su novinari objavili!

Šta vi mislite o svemu? 

  • Коментари (23)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    26.01.2019. 22:50

      Nisam video do sad komentare.

      Znam šta je njuznet, reedovno ga posećujem. Naipsaih da u svakoj šali ima nešto istine i to sam polušao da objasnim. Nadam se da ću proći na popravnom.

      Brega ke, kao što ke poznato, iskoristio pesmu Đurđevdan bez koje ne može da prođe njegov koncert. Zna se šta može da se deso ako je otkupio autorska prava. Zato sam okačio drugi link.

    https://www.youtube.com/watch?v=U31RiLVXWao

      Baš se zgodno namestio ovaj internju u kom Brane govori i o nepoštovanju autorskih prava. Zanimljivo je kako pravosuđe btzo reaguje na Bregine tužbe a za Štulića oh boli uvo. Njegove pesme izvodi javno i Lajner koji je bio njegov najbliži saradnik.

      Naučio sam nešto o jutjubu, valjaće za ubuduće.

      Vraćam se na Tarantina jer ne želim da širim dalje priču. Tarantino je sve samo ne glup i zaista je imao ptencijal da uzdrma filmske studije i postane naslednik grupe autora zvane "Novi Holivud". Pokazao je ro kad je sa Rodrigezom snimao "Od sumraka do svitanjs". Njih dvojica su to uradila mimo svih filmskih udruženja. Odoleli su tad pritisku, isterali su svoje a onda je verovatno stigla ponuda koju nisu mogli da odbiju. Rodrigez radi rimejk svog filma a Tarantino kompiluje i pakuje sve ono što publika voli. Naučio ke to dok je, kako sam kaže, radio u videoteci koju su posećivali samo oni koji su se sklanjali od kiše.

      Uzeo je, bar za mene, ekstrakt od Korbučijeve Velike tišine i na to nakalemio nešto što bi napisala mamurna Agata Kristi. Sa akcentom na mamurna jer za onu količinu izbljuvaka nemam drugi zaključak. Tarantino konkretno prodaje šarene (ko)laže i čak ni u tom nije svoj jer zavisi od raznorazbih udruženja koji idu toliko daleko da mu određuju i glavnog glumca. Pročitao sam negde da mu je Jamie Foxx nametnut kao Đango.

      U Tarantinu odavno više ne vidim filmadžiju već veštog trgovca koji je daleko od kretenizma. Njegove filmove gledaju dtotine i stotine miliona ljudi ne zbog kvaliteta već zbog ogromne reklamne mašine koja obavlja više od pola posla.

     

     
  • robin12345
    Senior translator
    15.11.2018. 11:37
    Po meni stole malo prestrog prema Tarantinu, no ukusi su različiti. Ja nisam fan Tarantina, no radije pogledam dobar "citat" od isprazne "originalnosti"..
  • yolix83
    Translator
    15.11.2018. 10:33
    Stole, ovaj prvi link što si postavio je sa njuz.net, to je satiričan sajt, znači vijest je za*ebancija. Ova druga što je tužio karlovačko, pa to svi rade.
    Što se tiče youtube-a, oni štite autorska prava. Ja sam na yt postavio jedno 10-ak pjesama, veoma brzo su se javile kompanije koje polažu prava na taj materijal. Ali nisu uklonili pošto sam potvrdio da je to zaista njihovo intelektualno vlasništvo. Da bi mogao nesmetano da koristiš neki materijal, ili čak da ga monetizuješ, on mora da bude "royalty free" ili da autor specifično odobri da koristiš njegov materijal. A sad ne znam kako oni mogu da polažu prava na neke tradicionalne stvari, kao što su Užičko i Moravac.

    Onaj ko otkupi prava na "The Great Silence" će i imati prava da radi rimejk, po nekoj logici.
    Hateful Eight je po meni daleko od rimejka. Ima sličnost sa The Great Silence po par snježnih kadrova i što se pojavljuju u oba filma lovci na glave, ali sem toga, dva različita filma.
;

{{message}}

{{item.title}}