Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Komedija o katoličkim sveštenicima najgledanija u Poljskoj

вести

14.10.2018.

Komedija o katoličkim sveštenicima najgledanija u Poljskoj

 

 

Film koji potpisuje reditelj Wojciech Smarzowski najgledaniji je u Poljskoj prethodne nedelje, drugu nedelju za redom.

U pitanju je priča o tri katolička sveštenika, koje je zadesio splet tragičnih okolnosti pre nekoliko godina. Sada, na godišnjicu katastrofe, iz koje su izašli čudesno spašenih života, oni se sastaju da bi proslavili opstanak. Njihovi sadašnji životi teku veoma različitim putevima. Lisowski (Jacek Braciak) radi na približavanju vere kod naroda u velikom gradu i mašta o preseljenju u Vatikan. Problem je što mu arhibiskup Mordowicz (Janusz Gajos) stoji na putu, i koji koristi politički uticaj da bi izgradio najveću crkvu u Poljskoj.

Drugi sveštenik iz družine jeste Trybus (Robert Wieckiewicz), koji je, nasuprot Lisowskom, sveštenik na selu. Službujući u mestu punom siromaštva, on sve više podleže ljudskim slabostima. 

Treći sveštenik je Kukula (Arkadiusz Jakubik), koji nije naročito uspešan. On, iako čvrste vere, svakim danom gubi sve više onih koje bi trebalo da predvodi...

Iskušenja njih trojice ubrzo će se ponovo stopiti u jedan događaj, od presudnog značaja...

Film je za dve nedelje prikazivanja u Poljskoj zaradio skoro 14 miliona dolara, odnosno 4,3 miliona dolara prethodne nedelje. Koliki je to uspeh, može da posluži i podatak da je na drugom mestu po gledanosti, prethodne nedelje bio holivudski blokbaster Venom, koji je u premijernoj nedelji zaradio "samo" 872 268 dolara.

Simptomatično, zar ne?

  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}